Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2015


privind pregătirea şi atestarea profesională a conducătorilor auto care efectuează transport rutier cu vehicule având mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite (Anexa nr. 5)*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (02.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (2) În vederea participării la cursurile de pregătire, candidaţii se înscriu la un centru de pregătire şi perfecţionare profesională autorizat de Ministerul Transporturilor, completând în acest scop o cerere şi depunând în acest sens un dosar cu următoarele documente:

    a) cerere,

    b) actul de identitate, în copie,

    c) permisul de conducere, în copie,

    d) după caz, certificatul pentru transport agabaritic deţinut, în copie.

    (3) Documentelor prevăzute la alin. (2) literele b) - d) se certifică de către solicitant pentru conformitate cu originalul prin înscrisul "Subsemnatul..........., declar pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale privind falsul în declaraţii, că prezentul act este conform cu originalul" şi semnare.

    Examinarea pentru obţinerea certificatului pentru transport agabaritic

    ART. 4

    (1) Examinarea pentru obţinerea certificatului pentru transportul agabaritic se face conform Normelor prevăzute în Anexa nr. 8 la ordin.

    (2) Pot participa la examenul prevăzut la alin. (4) doar candidaţii care au absolvit cursul prevăzut la art. 2 alin. (2), în termen de maxim 12 luni de la data absolvirii.

    (3) Candidaţii care nu au promovat în acest termen examenul prevăzut la alin. (4) trebuie să urmeze un nou curs de pregătire profesională.

    (4) Examenul pentru obţinerea certificatului pentru transport agabaritic constă într-un test alcătuit din 20 de întrebări cu variante multiple de răspuns, din tematica prevăzută în Anexa nr. 5a), care trebuie rezolvate în 20 de minute.

    (5) Pentru promovarea examenului candidatul trebuie să răspundă corect la cel puţin 70% din întrebările prevăzute în test.

    (6) Certificatele pentru transport agabaritic au valabilitatea de 5 ani şi sunt eliberate, la cerere, de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., conform modelului prevăzut în Anexa 5b) la prezentele norme, după plata tarifului de eliberare, în termen de maxim 15 zile de la data înregistrării cererii la Autoritatea Rutieră Română - A.R.R

    (7) Deţinătorii certificatului au obligaţia de a solicita Autorităţii Rutiere Române - A.R.R. înlocuirea acestuia în cazul pierderii, furtului sau deteriorării. În acest caz certificatul se eliberează, după achitarea tarifului de eliberare, cu valabilitatea de la data emiterii până la data de expirare a certificatul iniţial.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic