Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2015


privind pregătirea şi atestarea profesională a consilierilor de siguranţă pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase (Anexa nr. 3)*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (29.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (1) Consilierul de siguranţă trebuie să fie titularul unui certificat de pregătire valabil pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase, obţinut în condiţiile prezentelor norme, şi care reprezintă dovada pregătirii profesionale iniţiale şi periodice.

    (2) Pentru obţinerea certificatului candidatul trebuie să urmeze un curs de pregătire iniţială, organizat de un centru de pregătire şi perfecţionare autorizat de Ministerul Transporturilor, desfăşurat în baza programului de pregătire prevăzut în Anexa nr. 3 a) la prezentele norme, în urma căruia să promoveze un examen organizat conform reglementărilor în vigoare. Suporturile de curs utilizate vor fi întocmite în scopul însuşirii de către candidaţi a cunoştinţelor menţionate Anexa 3 a) la prezentele norme, cu respectarea necesităţilor de învăţare ale acestora.

    (3) Pregătirea iniţială are ca obiectiv să furnizeze candidatului cunoştinţe suficiente cu privire la riscurile inerente transportului de mărfuri periculoase, dispoziţiile legale, reglementările şi prevederile aplicabile, precum şi o bună cunoaştere a modului de realizare a sarcinilor prevăzute în Anexa nr. 3c) la prezentele norme.

    (4) Cursurile de pregătire iniţială sunt organizate pe module specifice următoarelor tipuri de mărfuri, după cum urmează:

    a) modulul de bază, cuprinzând subiectele comune tuturor tipurilor de mărfuri;

    b) modulul adiţional pentru mărfuri din clasa 1 (explozivi);

    c) modulul adiţional pentru mărfuri din clasa 2 (gaze);

    d) modulul adiţional pentru mărfuri din clasa 7 (materiale radioactive);

    e) modulul adiţional pentru mărfurile din clasele 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 8 şi 9 (solide şi lichide). Acest modul acoperă şi modulul prevăzut la lit. f);

    f) modulul adiţional pentru mărfurile clasificate cu numerele ONU 1202, 1203, 1223, 3475 şi carburantul de aviaţie clasificat cu numerele ONU 1268 sau 1863 (carburanţi lichizi).

    (5) În vederea participării la cursurile de pregătire iniţială, candidaţii se înscriu la un centru de pregătire şi perfecţionare autorizat de Ministerul Transporturilor, completând în acest scop o cerere şi depunând în acest sens un dosar cu următoarele documente:

    a) cerere,

    b) actul de identitate, în copie,

    c) actul de studii, în copie, din care să rezulte că solicitantul este cel puţin absolvent de liceu.

    (6) Copiile documentelor prevăzute la alin. (5) lit. b) şi c) se certifică de către solicitant pentru conformitate cu originalul prin înscrisul "Subsemnatul ........ , declar pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale privind falsul în declaraţii, că prezentul act este conform cu originalul" şi semnare.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic