Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2015


privind pregătirea şi atestarea profesională a consilierilor de siguranţă pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase (Anexa nr. 3)*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (02.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 3

    În sensul prezentelor norme, termenii specifici au următoarele semnificaţii:

    a) întreprindere - orice persoană fizică, orice persoană juridică cu sau fără scop lucrativ, orice asociaţie sau orice grupare de persoane fără personalitate juridică cu sau fără scop lucrativ, precum şi orice organism relevant al autorităţii publice, fie că are personalitate juridică proprie sau depinde de o autoritate având această personalitate, care transportă, încarcă sau descarcă mărfuri periculoase;

    b) consilier de siguranţă pentru transport de mărfuri periculoase, denumit în continuare consilier de siguranţă - orice persoană fizică desemnată de conducerea întreprinderii pentru a îndeplini sarcinile specifice şi care deţine în acest sens un certificat de pregătire profesională valabil;

    c) mărfuri periculoase - mărfurile definite în HG nr. 1175/2007
 pentru aprobarea Normelor de efectuare a transportului rutier de mărfuri periculoase în România,

    d) certificat de consilier de siguranţă - certificatul care atestă urmarea cursurilor de pregătire profesională conform programului prevăzut în Anexa nr. 3 a) şi care este în conformitate cu modelul prezentat în Anexa nr. 3b) la prezentele norme.

    ART. 4

    Prevederile prezentelor norme nu se aplică întreprinderilor ale căror activităţi se referă la transportul mărfurilor periculoase efectuat cu vehicule rutiere aparţinând instituţiilor din sistemul naţional de apărare şi siguranţă publică sau care se află în responsabilitatea acestora.

    Sarcinile consilierului de siguranţă

    ART. 5

    (1) Consilierul de siguranţă, sub responsabilitatea conducătorului întreprinderii, are ca misiune identificarea oricărui mijloc şi promovarea oricărei acţiuni, în limitele activităţilor specifice ale întreprinderii, pentru a facilita efectuarea acestor activităţi cu respectarea reglementărilor specifice aplicabile şi în condiţii optime de securitate.

    (2) Sarcinile consilierului de siguranţă sunt prevăzute în Anexa nr. 3c) la prezentele norme.

    (3) Orice întreprindere comunică, la cerere, identitatea consilierului său de siguranţă oricărei autorităţi publice.

    Pregătirea iniţială a consilierilor de siguranţă

    ART. 6
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic