Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2008


privind emiterea, în numele şi în contul statului, a garanţiei pentru credite de export (NI-CST-08-IV/0)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 18.12.2008 și 01.06.2010 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 18.12.2008 și 01.06.2010 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Prezenta normă a fost elaborată în conformitate cu Legea nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de ExportImport a României EXIMBANK - S.A., republicată, şi cu Hotărârea Guvernului nr. 534/2007 privind înfiinţarea, atribuţiile, competenţele şi modul de funcţionare ale Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări şi reglementarea operaţiunilor de finanţare, garantare şi asigurare efectuate de Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A. în numele şi în contul statului, cu modificările şi completările ulterioare.

    CAP. I

    Obiectul garantării

    ART. 1

    (1) Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A., denumită în continuare EximBank, garantează, în numele şi în contul statului, creditele acordate operatorilor economici pentru finanţarea producţiei şi/sau a serviciilor destinate exportului şi/sau a operaţiunilor legate de efectuarea exportului, inclusiv plata TVA de recuperat aferent exportului efectuat.

    (2) Exportul se referă la operaţiuni de export atât în ţări membre ale Uniunii Europene, cât şi în terţe ţări.

    ART. 2

    (1) Sursa de realizare a acestor operaţiuni în numele şi în contul statului este, potrivit art. 10 lit. a) din Legea nr. 96/2000, republicată, "fondul pentru garanţii de export, pentru garantarea creditelor pentru bunuri şi servicii destinate exportului, a creditelor cumpărător şi a investiţiilor româneşti în străinătate, precum şi a activităţilor de dezvoltare a infrastructurii, a utilităţilor de interes public, dezvoltare regională, susţinere a activităţii de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurător, ocupare şi formare a personalului, susţinere şi dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a tranzacţiilor internaţionale".

    (2) Fondul va putea fi angajat în limita maximă de expunere stabilită de Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări, denumit în continuare C.I.F.G.A.

    ART. 3

    Garanţia pentru credite de export, denumită în continuare garanţie, nu constituie ajutor de stat, fiind elaborată cu respectarea îndrumărilor Comisiei Europene privind ajutorul de stat sub forma garanţiilor, Commission Notice on the Application of Articles 87 and 88 of the EC Treaty to State aid în the form of guarantees, publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene C 155 din 20 iunie 2008.

    CAP. II

    Definiţii

    ART. 4

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic