(viii) alune tăiate în bucăţi, pelete şi sfărâmate. f) Următoarele produse alimentare originare sau importate din Statele Unite ale Americii, care sunt reglementate de Planul de eşantionare voluntar pentru determinarea conţinutului de aflatoxine, stabilit de către Consiliul pentru migdale din California în mai 2006 (Planul de eşantionare voluntar pentru determinarea conţinutului de aflatoxine): (i) migdalele în coajă sau decojite, încadrate la codul NC 0802 11 sau 0802 12; (îi) migdalele prăjite încadrate la codurile NC 2008 19 13, în ambalaje directe cu un conţinut net mai mare de 1 kg, şi 2008 19 93, în ambalaje directe cu un conţinut net de cel mult 1 kg; (iii) amestecurile de nuci sau de fructe uscate, încadrate la codul NC 0813 50, şi care conţin migdale; g) Următoarele produse alimentare importate din Statele Unite ale Americii, care nu sunt reglementate de Planul de eşantionare voluntar pentru determinarea conţinutului de aflatoxine: (i) migdalele în coajă sau decojite, încadrate la codul NC 0802 11 sau 0802 12; (îi) migdalele prăjite încadrate la codurile NC 2008 19 13, în ambalaje directe cu un conţinut net mai mare de 1 kg, şi 2008 19 93, ambalaje directe cu un conţinut net de cel mult 1 kg; (iii) amestecurile de nuci sau de fructe uscate, încadrate la codul NC 0813 50 şi care conţin migdale.
ART. 2 Definiţii (1) În sensul prezentei norme sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, se aplică definiţiile prevăzute la art. 2 şi 3 din Regulamentul (CE) nr. 178/2002, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 31 din 1 februarie 2002, şi la art. 2 din Regulamentul (CE) nr. 882/2004, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 165 din 30 aprilie 2004. (2) Punctele de import desemnate sunt doar punctele prin care pot fi importate în Comunitate produsele alimentare prevăzute la art. 1. Lista punctelor de import desemnate este prevăzută în anexa nr. 2. Pentru România, punctele de import desemnate sunt posturile de inspecţie la frontieră.
ART. 3