Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2007


de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006 privind finanţarea unor proiecte de investiţii care necesită o perioadă mai lungă de un an până la finalizare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.08.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.08.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Domeniul de aplicare

    1.1. Asigurarea finanţării unor proiecte de investiţii şi a altor cheltuieli de investiţii de importanţă prioritară a căror durată de realizare este mai mare de 12 luni se realizează din bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006 privind finanţarea unor proiecte de investiţii care necesită o perioadă mai lungă de un an până la finalizare, aprobată prin Legea nr. 126/2007, cu completările ulterioare, şi ale prezentelor norme metodologice.

    1.2. Prin durată de realizare a unui proiect de investiţii sau a altei cheltuieli de investiţii (aşa cum este definit acest termen prin Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările ulterioare) se înţelege perioada de timp estimată a se scurge între momentul începerii activităţilor de realizare şi momentul recepţiei acestora.

    1.3. Finanţarea proiectelor de investiţii şi a altor cheltuieli de investiţii se asigură cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006, aprobată prin Legea nr. 126/2007, cu completările ulterioare.

    1.4. Avizul prealabil al Ministerului Economiei şi Finanţelor prevăzut la art. 4 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006, aprobată prin Legea nr. 126/2007, cu completările ulterioare, se acordă pe baza unei solicitări formulate de către ordonatorul principal de credite care conţine în mod obligatoriu următoarele elemente: denumirea proiectului de investiţii sau a cheltuielii de investiţii propuse a se finanţa, valoarea estimată a acesteia, costurile de finanţare estimate, sursa de finanţare şi tipuri de cheltuieli potrivit clasificaţiei bugetare, eşalonarea plăţilor ce urmează a se realiza, costurile utilizării în practică a proiectului de investiţii sau a cheltuielii de investiţii. În baza datelor furnizate în solicitarea ordonatorului principal de credite, Ministerul Economiei şi Finanţelor calculează implicaţiile bugetare ale aprobării de către Guvern a finanţării unor astfel de categorii de investiţii, astfel încât Guvernul să fie informat despre acestea la momentul analizării cererii de aprobare a acestora. Ministerul Economiei şi Finanţelor furnizează Guvernului aceste calcule împreună cu situaţia angajamentelor României ce decurg din Pactul de creştere şi stabilitate şi din Programul de convergenţă.

    1.5. Definiţii:

    a) ordonatori principali de credite - definiţi în conformitate cu prevederile art. 20 alin. (1) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările ulterioare;

    b) autoritate contractantă - definită în conformitate cu art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare;

    c) furnizor - persoana juridică desemnată în urma unei proceduri de atribuire a contractului de achiziţie publică, care livrează produsele, prestează serviciile sau execută lucrările necesare în vederea realizării proiectului de investiţii sau cheltuielii de investiţii care necesită o perioadă mai lungă de un an până la finalizare;

    d) finanţator - instituţie financiară care asigură finanţarea proiectului până la realizarea acestuia şi care este desemnată în urma unei proceduri de achiziţie publică a serviciilor financiare, organizată şi derulată de autoritatea contractantă în numele şi pentru furnizor.

    CAP. II

    Etapele de derulare a procesului investiţional pentru un proiect de investiţii/o cheltuială de investiţii

    2.1. Derularea procesului investiţional pentru un proiect de investiţii sau pentru o cheltuială de investiţii finanţată în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2006, aprobată prin Legea nr. 126/2007, cu completările ulterioare, se realizează prin parcurgerea următoarelor etape:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.