Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind avizarea declaraţiei de export al medicamentelor de uz uman


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 12.01.2007 și 05.10.2008 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 12.01.2007 și 05.10.2008 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    În conformitate cu prevederile art. 1 din Reglementările privind exportul medicamentelor de uz uman, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 894/2006, pentru aplicarea art. 846 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, la solicitarea fabricantului, exportatorului sau a autorităţilor dintr-o ţară importatoare, Agenţia Naţională a Medicamentului avizează declaraţia de export al medicamentelor de uz uman.

    ART. 2

    (1) Pentru fiecare medicament care se exportă se completează o declaraţie de export, după caz, conform anexei nr. I, respectiv anexei nr. II la Reglementările privind exportul medicamentelor de uz uman, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 894/2006.

    (2) Pentru fiecare operaţie de export al unui medicament se solicită la Agenţia Naţională a Medicamentului avizarea declaraţiei de export.

    (3) Pentru avizarea declaraţiei de export, solicitantul depune la Agenţia Naţională a Medicamentului o cerere în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 1, însoţită de 3 exemplare originale ale fiecărei declaraţii de export şi de următoarele documente/informaţii:

    a) certificatul care atestă calitatea de persoană calificată, eliberat de Agenţia Naţională a Medicamentului (copie);

    b) în situaţia în care persoana calificată este farmacist, dovada calităţii de membru al Colegiului Farmaciştilor din România (copie);

    c) autorizaţia de fabricaţie (copie);

    d) autorizaţia de import (copie) eliberată de Ministerul Sănătăţii Publice, valabilă 2 ani de la data emiterii, sau autorizaţia de import (copie) eliberată de Agenţia Naţională a Medicamentului, conform titlului XVII "Medicamentul" din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare;

    e) seria/seriile şi cantitatea/cantităţile care se exportă, pentru fiecare medicament care face obiectul unei declaraţii de export.

    ART. 3

    (1) În termen de 3 zile de la depunerea documentaţiei, Agenţia Naţională a Medicamentului - Departamentul inspecţie farmaceutică verifică corectitudinea informaţiilor şi modul în care acestea au fost completate în declaraţia de export, precum şi prezenţa tuturor documentelor depuse în sprijinul declaraţiei de export, conform art. 2 alin. (3).

    (2) Dacă documentaţia prezentată este în acord cu prevederile art. 2 alin. (3), solicitantul este anunţat (conform modelului prevăzut în anexa nr. 2) cu privire la valoarea tarifului calculat pentru fiecare declaraţie de export; în acelaşi timp, Departamentul inspecţie farmaceutică anunţă (conform modelului prevăzut în anexa nr. 4) Departamentul economic din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului cu privire la tariful care trebuie achitat de respectivul solicitant pentru avizarea declaraţiei/declaraţiilor de export.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic