Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2003


privind comerţul cu bunuri culturale mobile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (4) Comisia tehnică de evaluare întocmeşte un raport privind îndeplinirea de către solicitant a criteriilor minime de autorizare, pe care îl înaintează Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor în vederea avizării.

    ART. 4

    (1) Autorizaţia sau, după caz, refuzul motivat de acordare a autorizaţiei se comunică în termen de 30 de zile de la depunerea documentaţiei prevăzute la art. 2 alin. (1). Autorizaţia se emite conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme.

    (2) Autorizaţia sau, după caz, refuzul motivat de acordare a autorizaţiei de funcţionare se comunică solicitantului în termen de 24 de ore de la emitere, respectiv, de la formulare.

    (3) În cazul refuzului de acordare a autorizaţiei, solicitantul se poate adresa ministrului culturii şi cultelor cu o contestaţie în termen de 30 de zile de la data primirii comunicării; în cazul în care contestatarul nu este mulţumit de răspunsul primit, se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.

    ART. 5

    Orice modificare privind sediul, consilierul de specialitate sau obiectul de activitate pentru care s-a emis autorizaţia trebuie comunicată în termen de 15 zile de la data producerii acesteia, în scopul efectuării modificărilor în baza de date a direcţiei de specialitate din Ministerul Culturii şi Cultelor.

    ART. 6

    În cazul în care bunuri culturale mobile clasate, care fac obiectul comercializării, dispar sau sunt distruse, agenţii economici autorizaţi, care comercializează sau organizează licitaţii cu bunuri culturale, au obligaţia să anunţe de îndată organele de poliţie şi Ministerul Culturii şi Cultelor în vederea includerii acestora în Registrul bunurilor culturale distruse, furate, dispărute sau exportate ilegal.

    ART. 7

    (1) Autorizaţia de funcţionare poate fi suspendată, pe o perioadă nedeterminată, prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, în următoarele cazuri:

    a) asociaţii agentului economic sau, după caz, personalul încadrat al acestuia încalcă prevederile Legii nr. 182/2000 şi ale prezentelor norme;

    b) angajaţii agentului economic săvârşesc erori profesionale care determină distrugerea sau deteriorarea bunurilor culturale mobile.

    (2) Măsura suspendării prevăzută la alin. (1) poate fi ridicată, prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, numai dacă agentul economic face dovada că acele cauze care au determinat încălcarea prevederilor Legii nr. 182/2000 şi ale prezentelor norme sau, după caz, săvârşirea erorilor profesionale care au determinat distrugerea sau deteriorarea bunurilor culturale mobile au fost înlăturate.

    (3) Autorizaţia de funcţionare poate fi anulată, prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, dacă în privinţa personalului de conducere al agentului economic este pronunţată o hotărâre judecătorească definitivă pentru săvârşirea, după caz, a următoarelor infracţiuni: furt, tâlhărie, abuz de încredere, înşelăciune, gestiune frauduloasă, distrugere de bunuri culturale mobile aparţinând categoriei tezaur, delapidare, fals, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor statului, tăinuirea şi favorizarea de infracţiuni privind patrimoniul cultural naţional, dare de mită, luare de mită, mărturie mincinoasă, infracţiunile prevăzute de art. 65-76 din Legea nr. 182/2000, cu modificările şi completările ulterioare, infracţiunile de evaziune fiscală prevăzute de Legea nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale, republicată, infracţiunile prevăzute de art. 24 şi 25 din Legea nr. 178/1934 pentru reglementarea contractului de consignaţie.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic