Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2003


privind comerţul cu bunuri culturale mobile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    f) copie legalizată de pe actele de studii ale consilierului de specialitate;

    g) cazierul judiciar al consilierului de specialitate şi al asociaţilor agentului economic.

    (2) Eliberarea autorizaţiei de funcţionare este condiţionată de angajarea unui consilier de specialitate şi de îndeplinirea condiţiilor necesare conservării, în condiţiile legii, a bunurilor culturale mobile clasate.

    (3) În sensul prezentelor norme, prin consilier de specialitate se înţelege persoana cu studii superioare şi cu minimum 5 ani experienţă în domeniul artelor sau expertul acreditat de Ministerul Culturii şi Cultelor, având ca atribuţii principale evaluarea şi autentificarea obiectelor supuse comercializării.

    ART. 3

    (1) În vederea eliberării autorizaţiei de funcţionare, este necesar ca solicitantul să îndeplinească criteriile minime de autorizare, după cum urmează:

    a) agentul economic să deţină documentele legale de constituire;

    b) agentul economic trebuie să aibă menţionat în actul constitutiv, ca obiect de activitate, comerţul cu bunuri culturale mobile;

    c) spaţiul de comercializare să fie folosit în exclusivitate pentru comerţul cu bunuri culturale mobile;

    d) casa de licitaţii, galeria de artă sau magazinul să aibă un afişaj stradal cu denumirea agentului economic şi a obiectului de activitate;

    e) spaţiul de comercializare să fie prevăzut cu sistem de alarmă ori să aibă încheiat contract de prestări servicii cu o societate de pază şi securitate sau să aibă pază umană permanent;

    f) să afişeze la loc vizibil normele privind comerţul cu bunuri culturale mobile;

    g) reprezentantul legal al titularului autorizaţiei de funcţionare să nu aibă cazier judiciar.

    (2) Prin ordin al ministrului culturii şi cultelor se constituie o comisie tehnică de evaluare, ale cărei atribuţii sunt de a verifica, inclusiv prin deplasare la faţa locului, îndeplinirea de către solicitant a criteriilor minime de autorizare.

    (3) Comisia tehnică de evaluare este formată din specialişti din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor şi ai direcţiilor judeţene pentru cultură, culte şi patrimoniul cultural naţional, respectiv a municipiului Bucureşti.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic