Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2003


privind stabilirea principiilor care reglementează organizarea controalelor sanitare veterinare pentru animalele care intră în România din tari terţe


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 01.01.2007 și 31.12.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata ,valabilă între 01.01.2007 și 31.12.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 3

    (1) Prin autorităţile competente România se va asigura ca:

    a) importatorii sunt obligaţi sa anunţe cu o zi lucrătoare în avans, personalul sanitar veterinar de la postul de inspecţie de frontieră unde vor fi prezentate animalele, specificand numărul, natura şi timpul estimat privind sosirea acestora;

    b) animalele sunt transportate direct, sub supraveghere oficială, la postul de inspecţie de frontieră la care face referire art. 6 sau, când este cazul, la un centru de carantina asa cum este prevăzut la art. 10, alin. (1), lit. a);

    c) animalele nu pot părăsi un astfel de post sau centru, în afară de cazul în care, fără a aduce atingere prevederilor reglementărilor emise de autorităţile competente, au fost furnizate dovezi ca:

    1. prin certificatul menţionat în art. 7, alin. (1), pct. 2, sau art. 8, controalele veterinare privind animalele în cauza au fost efectuate conform art. 4, alin. (1) şi (2), lit. a), b) şi d), art. 8 şi 9 corespunzător cerinţelor autorităţii competente.

    2. controalele veterinare au fost plătite şi când este cazul, s-a depus o sumă care acoperă orice cost prevăzut în art. 10, alin. (1), pct. 2 şi 3, art. 10, alin. (6) şi art. 12, alin. (2);

    d) autoritatea vamală nu autorizeaza eliberarea pentru libera circulaţie pe teritoriul României, cu excepţia cazului în care, fără a aduce atingere prevederilor reglementărilor emise de autorităţile competente, au fost furnizate dovezi referitoare la îndeplinirea cerinţelor menţionate la art. 3, lit. c).

    ART. 4

    (1) Prin autorităţile competente, România trebuie să se asigure ca, indiferent de destinaţia vamală a animalelor, fiecare transport de animale provenit dintr-o ţara terta, este supus de către autoritatea veterinara competenţa unui control al documentelor şi al identităţii, la unul din posturile de inspecţie de frontieră situat pe teritoriul României şi autorizat în acest scop, pentru a verifica:

    1. originea animalelor;

    2. destinaţia lor ulterioară, în special în cazul tranzitului, sau în cazul comerţului cu animale pentru care legislaţia naţionala face obiectul unor cerinţe specifice ale României sau ale statului de destinaţie;

    3. ca menţiunile înscrise în certificatele sau documentele sanitare veterinare oferă garanţiile cerute de legislaţia naţionala;

    4. ca prin procedurile specifice nu s-a dat nici o soluţie de respingere a transportului.

    (2) Fără a aduce atingere excepţiilor prevăzute la art. 8, medicul veterinar oficial trebuie să efectueze un control fizic asupra animalelor prezentate la postul de inspecţie de frontieră. Acest control trebuie efectuat după consultarea bazei de date privind procedurile veterinare de import şi trebuie să includă în special:
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic