Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2002


privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui tratat termic şi a produselor pe bază de lapte


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.11.2002 și 17.10.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.11.2002 și 17.10.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    CAP. 1

    Prevederi generale

    ART. 1

    (1) Prezenta norma sanitară veterinara stabileşte condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea laptelui crud, a laptelui pentru consum tratat termic, a laptelui destinat obţinerii produselor pe bază de lapte şi a produselor pe bază de lapte destinate consumului uman.

    (2) Prezenta norma sanitară veterinara nu afectează reglementările naţionale aplicabile vânzării directe de către un producător către consumator a laptelui crud obţinut de la un efectiv oficial liber de tuberculoza şi oficial liber de bruceloza sau a produselor pe bază de lapte obţinute în exploatatia proprie dintr-un astfel de lapte crud, cu condiţia să fie îndeplinite condiţiile de igiena a exploatatiei, precum şi cele de sănătate stabilite de către autoritatea veterinara centrala.

    (3) Prezenta norma sanitară veterinara se aplică, în ceea ce priveşte condiţiile de sănătate, fără a aduce atingere legislaţiei specifice privind:

    a) organizarea comuna a pieţei laptelui şi produselor pe bază de lapte;

    b) regulile relative la anumite tipuri de lapte pentru consum uman, parţial sau integral deshidratat şi conservat;

    c) reglementările referitoare la anumite lactoproteine (cazeine şi cazeinati) destinate consumului uman;

    d) protecţia denumirilor folosite în industria şi comercializarea laptelui şi produselor pe bază de lapte.

    ART. 2

    (1) În sensul prezentei norme sanitare veterinare, prin termenii de mai jos se înţelege:

    a) lapte crud - secretia glandelor mamare obţinută de la una sau mai multe vaci, oi, capre ori bivolite, care nu a fost incalzita peste 40°C sau nu a fost supusă unui tratament cu efect echivalent;

    b) lapte pentru fabricarea produselor pe bază de lapte - fie lapte crud destinat procesarii, fie lapte lichid sau congelat obţinut din lapte crud, care a fost sau nu a fost supus unui tratament fizic autorizat, cum ar fi tratarea la cald sau termizarea, ori care este modificat în privinta compoziţiei, cu condiţia ca aceste modificări să fie limitate la adăugarea şi/sau separarea constituentilor naturali ai laptelui;

    c) lapte pentru consum tratat termic - fie lapte pentru consum destinat vânzării către consumatorul final sau pentru consum public, obţinut prin tratare termica şi prezentat sub formele definite la cap. I lit. A. pct. 4 lit. a), b), c) şi d) din anexa nr. 3 la prezenta norma sanitară veterinara, fie lapte tratat prin pasteurizare pentru vânzare în vrac la cererea unui consumator individual;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic