Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2002


privind procedura şi competentele de acordare a înlesnirilor la plata obligaţiilor restante la Fondul asigurărilor sociale de sănătate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 17.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (17.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. 1

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) În temeiul prevederilor art. 2 şi ale art. 29 alin. (2) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 40/2002 pentru recuperarea arieratelor bugetare, denumita în continuare ordonanţa de urgenţă, la cererea temeinic justificată a debitorilor, persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate şi de modul de organizare, Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate, casele de asigurări de sănătate judeţene, Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti vor acorda înlesniri la plata obligaţiilor la Fondul asigurărilor sociale de sănătate, restante la data de 31 decembrie 2001 şi neachitate la data depunerii cererii, inclusiv a majorărilor de întârziere şi penalitatilor de orice fel aferente acestora, calculate şi datorate până la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenta, respectiv 8 aprilie 2002. Casele de asigurări de sănătate judeţene, Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti vor fi denumite în continuare case de asigurări de sănătate.

    (2) Prin obligaţii restante la Fondul asigurărilor sociale de sănătate, reglementate prin prezentele norme metodologice, se înţelege contribuţia de 7% datorată de angajator, respectiv contribuţia de 7% datorată de asiguraţi, datorate şi neachitate la termenele legale de plată, precum şi majorările de întârziere şi penalităţile de orice fel aferente acestora, cu excepţia obligaţiilor la Fondul asigurărilor sociale de sănătate de aceeaşi natura, constatate cu ocazia controlului ulterior.

    (3) Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate şi casele de asigurări de sănătate, prin delegare de competenţa, acorda:

    a) eşalonări la plata contribuţiilor la Fondul asigurărilor sociale de sănătate, datorate de angajator şi de asiguraţi, pe o perioadă de până la 5 ani, cu cel mult 6 luni termen de graţie cuprins în perioada de eşalonare;

    b) amânări la plata contribuţiilor la Fondul asigurărilor sociale de sănătate, datorate de angajator şi asiguraţi, până cel târziu la data de 29 decembrie a anului fiscal în curs;

    c) eşalonări la plata majorărilor de întârziere şi/sau a penalitatilor de orice fel pe o perioadă de până la 5 ani, cu cel mult 6 luni termen de graţie cuprins în perioada de eşalonare;

    d) amânări şi/sau scutiri sau amânări şi/sau reduceri de majorări de întârziere şi/sau penalităţi de întârziere (angajator şi asiguraţi).

    (4) Nu se acordă înlesniri la plata sumelor reprezentând obligaţii restante la Fondul asigurărilor sociale de sănătate, stabilite prin acte de control, în cazul faptelor ce constituie infracţiuni de evaziune fiscală, dacă instanţele judecătoreşti au pronunţat hotărâri definitive şi irevocabile în legătură cu aceste fapte. În aplicarea criteriului 14 din anexa la ordonanţa de urgenţă "contribuabilul a fost sancţionat pentru evaziune fiscală" se au în vedere situaţiile în care debitorul a fost sancţionat contraventional pentru evaziune fiscală sau situaţiile în care debitorul, deşi a fost trimis în judecata pentru infracţiune de evaziune fiscală, nu exista la data cererii hotărâre definitivă şi irevocabilă.

    (5) Nu beneficiază de înlesniri la plata:

    a) debitorii care în urma analizei criteriilor obţin un punctaj final egal sau mai mic de 14 puncte, pentru obligaţiile la Fondul asigurărilor sociale de sănătate, restante la data de 31 decembrie 2001;

    b) debitorii al căror principal obiect de activitate îl reprezintă organizarea jocurilor de noroc, asa cum este reflectat în ultimul bilanţ contabil anual.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic