Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2001


de aplicare a Legii nr. 333/2001 privind unele măsuri pentru diminuarea consecinţelor încetării răscumpărării de unităţi de fond de către Fondul Naţional de Investiţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (4) Pentru declararea venitului net lunar pe membru de familie vor fi avute în vedere toate veniturile nete ale familiei, provenind din salarii, pensii, ajutoare de şomaj, indemnizaţii, sporuri, alocaţii de stat pentru copii, burse sociale sau de studii şi din veniturile realizate la nivelul întregii familii din agricultura, zootehnie, închirieri de bunuri, precum şi orice alte venituri.

    (5) Venitul net pe membru de familie se determina prin împărţirea venitului net al familiei din luna depunerii cererii la numărul membrilor acesteia.

    (6) În sensul art. 3 alin. (2) din Legea nr. 333/2001 prin familie se înţelege soţul/sotia şi copiii minori aflaţi în întreţinerea lor, precum şi persoana singura ori persoana care are în întreţinere copii minori.

    ART. 3

    (1) Banca Comercială Română - S.A., prin unitatea teritorială competenţa, primeşte cererile de acordare a ajutorului financiar, însoţite de actele prevăzute la art. 2 alin. (3). Declaraţia pe propria răspundere a persoanelor care solicită ajutorul, privind îndeplinirea condiţiilor de acordare a acestuia, autentificată, şi carnetul de investitor la Fondul Naţional de Investiţii se depun în original, iar actul de identitate se depune în copie.

    (2) Banca verifica existenta documentelor prevăzute la alin. (1) şi înregistrează cererile de acordare a ajutorului financiar în ordinea primirii lor, cu precizarea datei şi a orei primirii.

    (3) La expirarea termenului de 30 de zile prevăzut la art. 4 alin. (2) din Legea nr. 333/2001, banca întocmeşte şi transmite Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare un centralizator al cererilor de acordare a ajutoarelor financiare, care cuprinde:

    a) numele de familie şi prenumele solicitantului;

    b) numărul şi seria actului de identitate, codul numeric personal, domiciliul solicitantului;

    c) numărul şi seria carnetului de investitor la Fondul Naţional de Investiţii, suma investită, suma cuvenită ca ajutor financiar;

    d) cabinetul notarial şi numărul de autentificare a declaraţiei pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor de acordare a ajutorului financiar;

    e) data şi ora depunerii cererii de acordare a ajutorului financiar şi a documentaţiei la unitatea teritorială competenţa.

    (4) Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare, în baza datelor din centralizatorul întocmit de banca, stabileşte ordinea de prioritate şi dispune plata ajutorului financiar. Plata ajutorului financiar se face conform ordinii de prioritate stabilite de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare, în limita soldului disponibil al Fondului pentru ajutor financiar al unor investitori la Fondul Naţional de Investiţii.

    (5) În cazul în care apar indicii de săvârşire a unor infracţiuni cu privire la obţinerea ajutorului financiar, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare va sesiza organele de urmărire penală competente. Sumele cu titlu de ajutor financiar încasate necuvenit se recuperează de la cei în cauza în condiţiile legii.

    ART. 4
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic