Inapoi la Cautare

NORMĂ 9 /2014


privind organizarea activităţii de arhivă la asigurători/reasigurători şi intermediari în asigurări şi/sau în reasigurări


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 09.05.2014 și 31.12.2017 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 09.05.2014 și 31.12.2017 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 4

    Asigurătorii/Reasigurătorii şi intermediarii în asigurări şi/sau în reasigurări au obligaţia de a crea şi de a deţine documente care să ateste întreaga lor activitate.

    ART. 5

    (1) Asigurătorii/Reasigurătorii şi intermediarii în asigurări şi/sau în reasigurări au obligaţia de a înregistra şi de a ţine evidenţa tuturor documentelor intrate, ieşite sau întocmite pentru uz intern.

    (2) Înregistrarea documentelor se face într-un registru de evidenţă a intrărilor-ieşirilor, în mod cronologic, în ordinea primirii şi ieşirii, fără ca numerele de înregistrare atribuite documentelor să se repete.

    (3) Înregistrarea documentelor începe de la data de 1 ianuarie şi se încheie la data de 31 decembrie a fiecărui an.

    ART. 6

    (1) Asigurătorii/Reasigurătorii şi intermediarii în asigurări şi/sau în reasigurări au obligaţia de a înfiinţa, conform prevederilor legale, compartimente de arhivă sau de a desemna persoane responsabile cu arhiva, în funcţie de complexitatea, valoarea şi cantitatea documentelor pe care le creează sau le deţin.

    (2) Desemnarea personalului însărcinat cu activitatea de arhivă, competenţa acestuia şi/sau structura compartimentului de arhivă se stabilesc de către conducerea asigurătorilor/ reasigurătorilor şi intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări, în conformitate cu prevederile Legii nr. 16/1996, republicată.

    (3) Conducerea asigurătorilor/reasigurătorilor şi intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări propune componenţa comisiei de selecţionare a documentelor al căror termen de păstrare a expirat, în vederea distrugerii acestora în conformitate cu prevederile Legii nr. 16/1996, republicată.

    (4) Compartimentele de arhivă/Persoanele responsabile cu problemele de arhivă au următoarele obligaţii:

    a) să organizeze depozitul de arhivă după criterii prestabilite, conform prevederilor legislaţiei arhivistice în vigoare, şi să solicite conducerii asigurătorilor/reasigurătorilor şi intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări dotarea corespunzătoare a depozitelor, în funcţie de formatul şi de suportul documentelor, cu mijloace adecvate de păstrare şi de protejare a acestora, precum şi cu mijloace, instalaţii şi sisteme de prevenire şi stingere a incendiilor, de prevenire a inundaţiilor, precum şi cu aparatură specifică de urmărire şi asigurare a microclimatului şi de control al accesului în depozit, să informeze conducerea acestora şi să propună măsuri în vederea asigurării condiţiilor corespunzătoare de păstrare şi conservare a arhivei;

    b) să coordoneze şi să răspundă de activitatea arhivistică din cadrul asigurătorilor/reasigurătorilor şi intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări, în conformitate cu prevederile legislaţiei arhivistice în vigoare;

    c) să organizeze arhivarea documentelor primite de la structurile asigurătorilor/reasigurătorilor şi intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări pe bază de proces-verbal şi inventare, întocmite conform legislaţiei în vigoare;

    d) să iniţieze şi să organizeze activitatea de întocmire a Nomenclatorului arhivistic al asigurătorilor/reasigurătorilor şi intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări şi să îl actualizeze periodic, precum şi să asigure legătura cu Arhivele Naţionale în vederea verificării şi confirmării Nomenclatorului şi să urmărească modul de aplicare a acestuia de către structurile asigurătorilor/reasigurătorilor şi intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări;

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic