Inapoi la Cautare

NORMĂ 5 /2008


privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor facultative


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 21.02.2008 și 31.12.2010 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 21.02.2008 și 31.12.2010 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 29 alin. (10) şi (12), ale art. 101-104 şi ale art. 108 lit. g) din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul dispoziţiilor art. 23 lit. b), f), g) şi h) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 313/2005,

    Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumită în continuare Comisie, emite prezenta normă.

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    Prezenta normă reglementează obligaţiile de raportare şi transmitere de informaţii ale administratorilor de fonduri de pensii facultative, ale depozitarilor activelor fondurilor de pensii facultative, precum şi ale agenţilor de marketing persoane juridice, care desfăşoară activitate de marketing al prospectelor schemelor de pensii facultative, denumite în continuare entităţi raportoare.

    ART. 2

    (1) Vor transmite raportări şi informaţii către Comisie şi către participanţii la fondurile de pensii facultative administratorii care îşi desfăşoară activitatea în sistemul de pensii facultative reglementat, supravegheat şi controlat de Comisie, precum şi cei care au fost autorizaţi, avizaţi sau supuşi unei proceduri similare în vederea funcţionării ca administratori de scheme de pensii facultative într-un stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European şi care administrează fonduri de pensii facultative cu participanţi din România.

    (2) Vor transmite raportări şi informaţii către Comisie depozitarii care au fost avizaţi de Comisie în vederea desfăşurării activităţii de depozitare a activelor fondurilor de pensii facultative, precum şi cei care au fost autorizaţi, avizaţi sau supuşi unei proceduri similare într-un stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European, pentru fondurile de pensii facultative autorizate în România.

    (3) Vor transmite raportări şi informaţii către Comisie agenţii de marketing persoane juridice, care au fost autorizaţi/avizaţi de Comisie să desfăşoare activitate de marketing al prospectelor schemelor de pensii facultative.

    ART. 3

    Termenii şi expresiile utilizaţi/utilizate în prezenta normă au semnificaţiile prevăzute la art. 2 din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare.

    CAP. II

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic