Inapoi la Cautare

NORMĂ 15510 /2003


privind constituirea şi utilizarea veniturilor cu destinaţie specială pentru drumurile publice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (3) Programele anuale pentru drumurile din administrarea consiliilor locale, altele decât cele aflate în administrarea municipiilor, se transmit de către consiliile judeţene.

    (4) Programele anuale întocmite de consiliile judeţene şi municipale se vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Naţionala a Drumurilor din România" până la sfârşitul lunii februarie a anului anterior celui pentru care se elaborează proiectul legii bugetului de stat.

    ART. 4

    (1) În baza propunerilor de program întocmite de Regia Autonomă "Administraţia Naţionala a Drumurilor din România" şi de consiliile judeţene şi municipale, denumite în continuare beneficiari, Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei întocmeşte programul anual, cu repartizarea cheltuielilor cu destinaţie specială pe capitole şi titluri de cheltuieli.

    (2) Programul va fi avizat de Direcţia generală pentru dezvoltarea infrastructurii, investiţii şi concesiuni şi Direcţia generală economică şi relaţii bugetare din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, de secretarul de stat care coordonează Departamentul transporturilor terestre şi va fi supus spre aprobare ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei.

    ART. 5

    Programul anual se elaborează la termenele prevăzute pentru derularea calendarului bugetar şi, după aprobarea de către ministrul lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei, se transmite la Ministerul Finanţelor Publice o dată cu proiectul bugetului Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.

    ART. 6

    În limita prevederilor de venituri cu destinaţie specială pentru drumurile publice, prognozate, prin legea anuală a bugetului de stat vor fi aprobate cheltuieli bugetare cu destinaţie specială pentru drumurile publice, astfel:

    a) 65% pentru drumurile naţionale;

    b) 35% pentru drumurile judeţene, comunale şi pentru strazile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi din localităţi rurale şi urbane.

    ART. 7

    (1) Criteriile în baza cărora se elaborează şi se fundamentează programele anuale şi se repartizează pe beneficiari sumele din venituri cu destinaţie specială pentru drumurile publice sunt prevăzute în anexa nr. 3.

    (2) Pentru drumurile judeţene şi comunale sumele vor fi defalcate şi comunicate fiecărui consiliu judeţean şi municipal, după caz, în termen de cel mult 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a legii bugetului de stat.

    (3) Cheltuielile comunicate reprezintă limite maxime care nu pot fi depăşite.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic