Inapoi la Cautare

NORMĂ 15510 /2003


privind constituirea şi utilizarea veniturilor cu destinaţie specială pentru drumurile publice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.09.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.09.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    (1) În conformitate cu art. 10 alin. (3) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, începând cu data de 1 ianuarie 2003, veniturile cu destinaţie specială pentru drumurile publice se realizează în condiţiile prevăzute de Legea nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin virarea în contul bugetului de stat 20170107 "Venituri cu destinaţie specială din cota unica asupra carburantilor auto livraţi la intern de producători, precum şi pentru carburanţii auto consumaţi de aceştia şi asupra carburantilor auto importaţi", deschis la unitatea trezoreriei statului în a carei raza plătitorii îşi au domiciliul sau sediul fiscal, a cotei unice egale cu echivalentul în lei a 110 euro/tona la motorina şi 125 euro/tona la benzina asupra:

    a) cantităţilor de carburanţi auto livraţi la intern de producători, precum şi asupra cantităţii de carburanţi auto consumaţi de aceştia pentru alimentarea autovehiculelor proprii;

    b) cantităţilor de carburanţi auto importaţi.

    (2) Suma datorată bugetului de stat pentru constituirea veniturilor cu destinaţie specială pentru drumurile publice se stabileşte în raport de cursul valutar comunicat de Banca Naţionala a României valabil pentru ultima zi a lunii anterioare lunii de calcul al sumei respective.

    (3) Obligaţia de a calcula şi de a vărsa sumele datorate bugetului de stat pentru constituirea veniturilor cu destinaţie specială pentru drumurile publice revine producătorilor din ţara şi/sau importatorilor de carburanţi auto, persoane fizice sau persoane juridice, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate şi de deţinătorul produsului importat, de regimul vamal aplicabil sau de facilităţile vamale acordate.

    (4) Toate cantităţile de carburanţi auto livrate la intern de producători şi/sau de importatori şi cele utilizate pentru autovehiculele proprii de producători sau de unităţile acestora vor fi exprimate obligatoriu şi în tone în documentele de livrare sau consum, precum şi în evidentele patrimoniale.

    (5) Pentru livrările efectuate producătorii din ţara şi importatorii de carburanţi auto au obligaţia sa înscrie în documentele de livrare emise, precum şi în evidentele lor patrimoniale, pe propria răspundere, pentru fiecare cantitate de carburant auto livrata pe piaţa interna, sortimentul şi cantitatea livrata, exprimată în litri şi tone, şi suma totală a cotei unice transformata în lei. Aceeaşi obligaţie revine producătorilor din ţara pentru carburanţii auto consumaţi pentru alimentarea autovehiculelor proprii.

    ART. 2

    Cheltuielile ce se pot finanta din veniturile cu destinaţie specială pentru drumurile publice sunt prevăzute:

    a) pentru drumurile naţionale, în anexa nr. 1;

    b) pentru drumurile judeţene, comunale şi pentru strazile care se vor amenaja în perimetrele destinate amplasarii construcţiilor de locuinţe noi din localităţile rurale şi urbane, în anexa nr. 2.

    ART. 3

    (1) Până la data de 31 martie a anului anterior celui pentru care se elaborează proiectul legii bugetului de stat se vor transmite la Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, prin grija Regiei Autonome "Administraţia Naţionala a Drumurilor din România", propuneri de programe anuale cu privire la cheltuielile finanţate din venituri cu destinaţie specială pentru drumurile publice, defalcate pe capitole şi titluri de cheltuieli.

    (2) Criteriile în baza cărora se elaborează şi se fundamentează programele anuale sunt cele prevăzute în anexa nr. 3.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic