Inapoi la Cautare

NORMĂ 13 /2008


privind modificarea temporară a procentului maxim care poate fi investit în instrumente ale pieţei monetare pentru fondurile de pensii administrate privat


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 27.05.2008 și 02.11.2008 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 27.05.2008 și 02.11.2008 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 25 alin. (3) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul dispoziţiilor art. 23 lit. f) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 313/2005,

    Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumită în continuare Comisie, emite prezenta normă.

    ART. 1

    Prezenta normă reglementează modificarea temporară a procentului maxim care poate fi investit în categoriile de active prevăzute la art. 25 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Lege.

    ART. 2

    Termenii şi expresiile utilizate în prezenta normă au semnificaţiile prevăzute la art. 2 din Lege.

    ART. 3

    Administratorul poate decide ca, pentru o perioadă de 180 de zile calendaristice de la data colectării primelor contribuţii la fondul de pensii pe care îl administrează, să investească în instrumente ale pieţei monetare, inclusiv conturi şi depozite în lei la o bancă, persoană juridică română, sau la o sucursală a unei instituţii de credit străine autorizate să funcţioneze pe teritoriul României şi care nu se află în procedura de supraveghere specială ori administrare specială sau a cărei autorizaţie nu este retrasă, cu depăşirea procentului de 20% din valoarea totală a activelor fondului de pensii prevăzut de art. 25 alin. (1) lit. a) din Lege.

    ART. 4

    Administratorul care decide să aplice prevederile prezentei norme va proceda astfel:

    a) în termen de 5 zile calendaristice de la data luării deciziei, va notifica în scris Comisia cu privire la decizia luată, precum şi în legătură cu data la care administratorul va începe aplicarea prevederilor art. 3 din prezenta normă, fără a mai proceda la modificarea prospectului autorizat al schemei de pensii;

    b) în termen de 5 zile calendaristice de la data notificării Comisiei, va proceda la informarea participanţilor la fondul de pensii pe care îl administrează, prin publicarea deciziei luate în cel puţin două cotidiene de circulaţie naţională, pe o perioadă de cel puţin 3 zile consecutive, precum şi prin publicarea pe pagina proprie de web.

    ART. 5

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic