(2) Programul de pregătire are următoarea structură: a) 8 ore/săptămână cursuri teoretice; b) 4 ore/săptămână lucrări practice; c) 3 ture/săptămână de câte 12 ore în unitatea de primiri urgenţe şi/sau într-un serviciu de urgenţă prespitalicească, respectiv un serviciu mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD), serviciu de ambulanţă judeţean sau Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. (3) Manoperele stabilite ca fiind obligatorii în curriculumul de pregătire vor fi consemnate de către cursanţi în caietul de practică, iar efectuarea lor va fi confirmată prin semnătură de către îndrumătorii de stagiu. Îndrumătorul de stagiu este acel cadru medical sub supravegherea căruia asistentul medical, aflat în pregătire, îşi desfăşoară activitatea în tura respectivă.
CAP. II Organizarea şi desfăşurarea programului de atestare
ART. 4 (1) Programul reprezintă o modalitate de pregătire a asistenţilor medicali în domeniul asistenţei medicale de urgenţă, cu scopul de a asigura obţinerea cunoştinţelor, abilităţilor şi competenţelor necesare activităţii în cadrul serviciilor medicale de urgenţă. (2) În ultima săptămână a Programului se desfăşoară examenul de evaluare finală, care este organizat în Centrul de pregătire unde s-a desfăşurat acesta. (3) Comisia de examinare pentru examenul de evaluare finală este formată din lectorii Centrului de pregătire respectiv. Preşedintele comisiei de examinare este responsabilul centrului. (4) Examenul de evaluare finală constă din două probe practice. Subiectele pentru cele două probe sunt stabilite de către preşedintele comisiei, împreună cu lectorii care fac parte din aceasta. (5) Nota minimă de promovare a examenului de evaluare finală este 7. Promovarea examenului de evaluare finală confirmă absolvirea programului de pregătire şi conferă candidatului posibilitatea înscrierii la examenul pentru obţinerea atestatului.
ART. 5 Programul se organizează şi se desfăşoară în baza unui curriculum de pregătire şi a planului de învăţământ, care sunt unitare la nivel naţional.