Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2016


privind condiţiile de punere în aplicare a măsurii de distilare voluntară a subproduselor vinicole, eligibilă pentru finanţare în cadrul Programului naţional de sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.08.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.08.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



    CAP. I


    Dispoziţii generale

    ART. 1


    În sensul prezentelor norme metodologice, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

    a) autoritate competentă - în scopul implementării măsurii de distilare voluntară a subproduselor vinicole, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumit în continuare M.A.D.R., se consideră autoritate competentă;

    b) producător - orice persoană fizică sau juridică sau orice grup de astfel de persoane care produce vin din struguri proaspeţi, din must de struguri, din must de struguri parţial fermentat sau vin nou aflat încă în fermentare, din producţia proprie sau din achiziţii, precum şi orice persoană fizică sau juridică sau grupare de astfel de persoane care deţine subproduse rezultate din procesarea strugurilor şi/sau fermentarea vinului;

    c) distilator autorizat - orice persoană juridică sau grupare a unor astfel de persoane care distilează subproduse vinicole sau din orice altă transformare de struguri şi este autorizat de către autoritatea competentă a ţării pe teritoriul căreia îşi are sediul fabrica de distilare pentru a acţiona în baza art. 52 din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a pieţelor produselor agricole şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1.037/2001 şi (CE) nr. 1.234/2007 ale Consiliului, cu completările ulterioare;

    d) exerciţiu FEGA sau exerciţiu bugetar - prin exerciţiu FEGA "anul X" se înţelege perioada cuprinsă între data de 16 octombrie a anului anterior (X-1) şi data de 15 octombrie a anului X;

    e) transvazare - se înţelege mutarea alcoolului brut dintr-un vas în altul;

    f) grad dall - cantitatea de alcool etilic anhidru (100% vol.) conţinut în 0,1 litri; 10% vol. reprezintă un grad dall la temperatura de +20°C; un litru de alcool etilic anhidru conţine 10 grade dall;

    g) grad sall (echivalent tărie alcoolică) - grade/litru înmulţite cu numărul de litri, produs numit şi grade "Salleron". Astfel, de exemplu, un vagon de vin cu tăria alcoolică de 10% vol. conţine 10.000 x 10°/l = 100.000° Sall.

    CAP. II


    Respectarea obligaţiei de eliminare a subproduselor
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.