Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2013


pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    În sensul prezentelor norme metodologice, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:

    a) amenajament pastoral - documentaţie care cuprinde mãsurile tehnice, organizatorice şi economice necesare ameliorãrii şi exploatãrii pajiştilor;

    b) autoritate competentã - Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin autoritãţile cu atribuţii în domeniu aflate în subordinea sa;

    c) utilizator - crescãtor de animale persoanã fizicã având animale înscrise în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE)/crescãtor de animale orice tip de persoanã juridicã de drept public sau de drept privat, constituitã conform prevederilor Codului civil, având animale proprii sau ale membrilor înscrise în RNE, care desfãşoarã activitãţi agricole specifice categoriei de folosinţã pajişti conform clasificãrii statistice a activitãţilor economice în Comunitatea Europeanã pentru producţia vegetalã şi animalã;

    d) capacitate de pãşunat - reprezintã numãrul de animale care pot fi hrãnite pe suprafaţa de 1 ha de pajişte în întreaga perioadã de pãşunat, se exprimã în unitãţi vitã mare (UVM) la hectar şi se determinã prin raportarea producţiei efective la necesarul de furaje pentru 1 UVM.

    ART. 2

    Pajiştile aflate în domeniul public şi/sau privat al comunelor, oraşelor, municipiilor şi al municipiului Bucureşti administrate de consiliile locale ale acestora, cele aflate în domeniul public şi/sau privat al statului administrate de Agenţia Domeniilor Statului, cele aflate în proprietatea publicã a statului administrate de Regia Naţionalã a Pãdurilor - Romsilva, precum şi pajiştile aflate în proprietatea privatã a persoanelor fizice şi juridice, înregistrate în registrul agricol ca pãşune/fâneaţã la data de 1 ianuarie 2007, alcãtuiesc suprafaţa de pajişti care trebuie menţinutã la nivel naţional.

    ART. 3

    Autoritatea competentã actualizeazã anual baza de date cu suprafeţele de pajişti scoase din circuitul agricol şi cu cele recuperate şi analizeazã, la solicitarea direcţiilor pentru agriculturã judeţene, documentaţiile privind scoaterea definitivã din circuitul agricol a pajiştilor şi emite avizul potrivit legislaţiei în vigoare.

    ART. 4

    Administrarea pajiştilor aflate în domeniul public şi/sau privat al comunelor, oraşelor, municipiilor şi al municipiului Bucureşti se face de cãtre consiliile locale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

    ART. 5

    (1) Primarul, prin aparatul de specialitate, verificã respectarea mãsurilor pentru folosinţa pajiştilor, în conformitate cu prevederile prezentelor norme metodologice.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.