Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2011


de aplicare a art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 135/2007 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea şi finalizarea măsurilor ex- ISPA, pentru sectorul MEDIU*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 15.11.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (15.11.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


───────────

    *) Aprobate de Ordinul nr. 1.763/182/2011 publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 218 din 30 martie 2011.

    Având în vedere

    Memorandumurile de finanţare privind aprobarea măsurilor ex-ISPA, prevederile art. 28 alin. (1) din Tratatul între Regatul Belgiei, Republica Cehă, Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania, Republica Estonia, Republica Elenă, Regatul Spaniei, Republica Franceză, Irlanda, Republica Italiană, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungară, Republica Malta, Regatul Ţărilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonă, Republica Portugheză, Republica Slovenia, Republica Slovacă, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale Uniunii Europene) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republicii Bulgaria şi a României la Uniunea Europeană, denumit în continuare Actul de aderare a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, care statuează următoarele: "Măsurile care, la data aderării, au făcut obiectul unor decizii privind asistenţa în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1.267/1999 de instituire a Instrumentului pentru politici structurale de preaderare şi a căror punere în aplicare nu a fost încheiată la data respectivă sunt considerate ca aprobate de către Comisie în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1.164/94 al Consiliului din 16 mai 1994 de instituire a Fondului de Coeziune", precum şi

     Regulamentul (CE) nr. 1.386/2002 al Comisiei de stabilire a normelor de implementare a Regulamentului nr. 1.164/94 al Consiliului privind sistemele de management şi control al asistenţei financiare acordate din Fondul de Coeziune

    Ghidul CE C(2001)476 privind procedura de efectuare a corecţiilor financiare, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se stabileşte cadrul administrativ, legal şi tehnic conform căruia măsurile ex-ISPA se derulează în România, precum şi

    Ghidul de închidere a proiectelor Fondului de Coeziune şi ex-ISPA (2000-2006), SEC (2008)415, completat şi modificat în anul 2010

    În scopul aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 135/2007 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea şi finalizarea măsurilor ex-ISPA cu modificările şi completările ulterioare, se stabilesc următoarele:

    1. Definiţii

    În sensul prezentelor norme, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:

    1.1. Act juridic: manifestarea de voinţă a unui organism competent conform prezentelor norme ce poate lua forma aprobării unui Plan de Achiziţii al unei măsuri ex-ISPA, semnării unui contract sau act adiţional la un contract de achiziţie publică fără a se limita însă la acestea şi ce produce ca efect crearea unei obligaţii pe seama fondurilor de la bugetul de stat în baza prevederilor OUG nr. 135/2007 cu modificările şi completările ulterioare.

    1.2. Autoritatea contractantă: organismul responsabil cu atribuirea contractelor de achiziţie publică pe parcursul procesului de implementare al unei măsuri ex-ISPA nominalizat în Decizia de Finanţare ca organism responsabil cu implementarea sau căruia i s-a delegat această sarcină în baza documentelor relevante care definesc sistemul interinstitu ţional de gestiune a Fondului de Coeziune/ex-ISPA

    1.3. Autoritatea de Certificare şi Plată (ACP): autoritatea responsabilă cu managementul financiar al Programului ex-ISPA constituită la nivel de Direcţie Generală în cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

    1.4. Autoritatea de Management Ex-ISPA (AM): autoritatea responsabilă pentru managementul general şi coordonarea operaţiunilor aferente măsurilor ex-ISPA în baza prevederilor Regulamentului nr. 1.164/1994 , şi pentru alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea şi finalizarea măsurilor ex-ISPA din sectorul de mediu , în baza OUG nr. 135/2007 cu modificările şi completările ulterioare, constituită la nivelul Direcţiei Generale Autoritatea de Management ex-ISPA din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

    1.5. Cheltuieli eligibile: Cheltuieli care îndeplinesc toate criteriile pentru a fi rambursate de Comisia Europeană din Fondul de Coeziune/ex-ISPA
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.