Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2010


privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2010


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Încasarea veniturilor bugetare

    1.1. Sumele aferente impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor obligaţii către bugetul general consolidat, cu termene de plată scadente până la finele anului 2010, se achită de către persoanele juridice şi fizice prin virament potrivit programului stabilit de instituţiile de credit sau unităţile Trezoreriei Statului, după caz, la care au conturile deschise, astfel încât sumele respective să fie încasate în contul curent general al Trezoreriei Statului până la data de 31 decembrie 2010.

    Instituţiile de credit vor lua măsuri pentru asigurarea decontării tuturor ordinelor de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat, prezentate de către clienţii acestora, potrivit programului stabilit de Banca Naţională a României şi de prezentele norme metodologice, astfel încât, până la data de 31 decembrie 2010, sumele respective să fie încasate în contul curent general al Trezoreriei Statului.

    1.2. (1) Impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat de către contribuabili, cu termene scadente până la finele anului 2010, pot fi achitate în numerar până la data de 31 decembrie 2010, inclusiv, la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului sau ale instituţiilor publice beneficiare, după caz.

    (2) Instituţiile de credit vor stabili, în cursul lunii decembrie 2010, programul unităţilor din subordine astfel încât persoanele fizice să aibă posibilitatea să îşi achite la termen obligaţiile către bugetul de stat, bugetele locale sau către alte bugete, potrivit convenţiilor încheiate în acest scop cu unităţile subordonate ale Ministerului Finanţelor Publice, cu autorităţile administraţiei publice locale sau cu alte instituţii publice, după caz.

    1.3. Sumele încasate în numerar de către instituţiile publice sau de către agenţii fiscali, reprezentând venituri bugetare ori venituri proprii ale bugetelor instituţiilor publice, vor fi depuse în conturile de venituri bugetare sau de disponibilităţi, după caz, cărora acestea se cuvin până la data de 31 decembrie 2010 inclusiv. Eventualele venituri încasate în numerar de către instituţiile publice în data de 31 decembrie 2010 se depun în conturile corespunzătoare de venituri bugetare sau de disponibilităţi deschise la unităţile Trezoreriei Statului, în data de 3 ianuarie 2011, şi se înregistrează ca venituri ale anului 2010.

    1.4. (1) Instituţiile publice care încasează venituri datorate bugetului de stat, bugetelor locale sau bugetului asigurărilor sociale de stat, după caz, în conturile 50.32 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat", 50.33 "Disponibil din sume colectate pentru bugetele locale" şi 50.34 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul asigurărilor sociale de stat" au obligaţia să vireze veniturile respective la subdiviziunile de venituri ale bugetelor cărora acestea se cuvin, până la data de 31 decembrie 2010 inclusiv.

    (2) Eventualele sume încasate în conturile prevăzute la alin. (1) în data de 31 decembrie 2010 se virează în conturile corespunzătoare de venituri ale bugetului de stat, bugetelor locale şi bugetului asigurărilor sociale de stat, după caz, pe data de 3 ianuarie 2011 şi reprezintă venituri ale bugetului de stat, bugetelor locale şi bugetului asigurărilor sociale de stat, după caz, pe anul 2010.

    1.5. Sumele în numerar încasate în data de 31 decembrie 2010 de unităţile Trezoreriei Statului care nu funcţionează cu casierii-tezaur se depun, la finele zilei, la instituţia de credit la care acestea îşi au deschis contul de disponibil, în genţi de numerar, sau la cea mai apropiată unitate a Trezoreriei Statului cu tezaur din judeţ, după caz, şi se înregistrează în contul 13 "Casa tranzitorie".

    1.6. (1) În cursul lunii decembrie 2010, organele fiscale competente vor lua măsurile necesare pentru clarificarea şi distribuirea, până la finele anului, în conturile corespunzătoare de venituri bugetare, a tuturor sumelor încasate în conturile unice reprezentând obligaţii fiscale prevăzute prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.294/2007 privind impozitele, contribuţiile şi alte sume reprezentând creanţe fiscale care se plătesc de contribuabili într-un cont unic, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Sumele încasate în data de 31 decembrie 2010, în contul 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat - Sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire" şi în contul 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire", se distribuie de către organele fiscale competente, în data de 3 ianuarie 2011, şi se transferă în aceeaşi zi de către unităţile Trezoreriei Statului în conturile corespunzătoare de venituri bugetare, ca operaţiuni ale anului 2010, cu data de 31 decembrie 2010.

    (3) Eventualele sume încasate în conturile unice, rămase neclarificate la finele anului 2010, pot fi distribuite/compensate din oficiu de către organele fiscale competente în conformitate cu prevederile Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.314/2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de contribuabili în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale înregistrate de către aceştia, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 10 ianuarie 2011, cu data operaţiunii 31 decembrie 2010. La data de 10 ianuarie 2011, după efectuarea distribuirilor/compensărilor din oficiu, eventualele sume rămase în soldul contului 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire" vor fi transferate de organele fiscale în contul 22.47.03.02 "Venituri ale bugetului asigurărilor sociale de stat - Contribuţii către bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj şi bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate încasate în contul unic, în curs de distribuire". După efectuarea acestei operaţiuni, contul 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire" nu poate prezenta sold.

    (4) Pentru operaţiunile prevăzute la alin. (3) organele fiscale competente vor transmite unităţilor Trezoreriei Statului fişiere distincte, purtând data de 31 decembrie 2010, care vor fi înregistrate de unităţile Trezoreriei Statului ca operaţiuni ale anului 2010.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.