Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2007


pentru punerea în aplicare a Programului naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.12.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.12.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Persoane îndreptăţite să primească subvenţii pentru locuinţă; cuantumul subvenţiei

    ART. 1

    (1) De subvenţia prevăzută în Programul naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală, denumit în continuare Program, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 51/2006, denumită în continuare Ordonanţă, pot beneficia categoriile de persoane fizice prevăzute la art. 2 din Program, care au încheiat un contract de construire a unei locuinţe prin credit ipotecar cu agenţi economici specializaţi în construcţia de locuinţe şi/sau cu dezvoltatori de proiecte imobiliare, după data intrării în vigoare a Ordonanţei.

    (2) Cererile de subvenţie se adresează consiliilor locale care îşi exercită autoritatea în raza administrativ-teritorială în care sunt amplasate terenurile pentru construcţiile de locuinţe. În acest scop, consiliile locale au obligaţia să stabilească şi să dea publicităţii locul de primire a solicitărilor şi actele justificative necesare. Actele justificative necesare sunt cele prevăzute de prezentele norme metodologice şi oricare act suplimentar stabilit ca necesar prin hotărâre a consiliului local.

    (3) Cererile de subvenţie se depun, de regulă, înainte de încheierea contractului de împrumut cu instituţiile financiar-bancare specializate în acordarea de credite ipotecare pentru finanţarea construcţiei locuinţelor. În vederea constatării îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea subvenţiei prevăzute de lege, solicitanţii acesteia vor depune, odată cu cererea de subvenţie sau în termenul stabilit de consiliul local la care s-au adresat, următoarele documente justificative:

    a) copie autentificată după actul de identitate al titularului cererii;

    b) dacă este cazul, o adeverinţă eliberată de primarul unităţii administrativ-teritoriale de domiciliu, din care să rezulte că se află în cel puţin una din următoarele situaţii:

    1. au rămas fără adăpost în urma avarierii grave sau distrugerii locuinţelor proprii, datorită unor calamităţi naturale sau unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovaţi;

    2. sunt evacuaţi din locuinţe situate în construcţii expuse unui risc major, cum ar fi alunecările de teren, seismele, inundaţiile;

    3. sunt evacuaţi din locuinţe ce fac obiectul unor legi de restituire către foştii proprietari a imobilelor trecute în proprietatea statului sau sunt chiriaşi în astfel de locuinţe;

    c) declaraţii notariale ale titularului cererii şi, respectiv, ale membrilor familiei - soţ/soţie şi/sau copii aflaţi în întreţinerea acestuia -, în care să se specifice:

    1. că nu deţin o altă locuinţă în proprietate sau, după caz, că deţin o singură locuinţă în proprietate, dar aceasta nu are o suprafaţă construită desfăşurată mai mare de 50 m 2 şi că este singura locuinţă deţinută în proprietate de unul sau mai mulţi dintre membrii familiei. Pentru titularii de cereri şi, respectiv, membrii familiei - soţ/soţie şi/sau copii aflaţi în întreţinerea acestuia/acesteia - care se încadrează în situaţiile prevăzute la lit. b) pct. 1 şi 2 declaraţiile notariale se vor referi numai la nedeţinerea în proprietate a unei alte locuinţe decât cea afectată în urma unor calamităţi naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovaţi sau, după caz, numai la nedeţinerea în proprietate a unei alte locuinţe decât cea din care sunt evacuaţi datorită faptului că aceasta este situată într-o construcţie expusă unui risc major, cum ar fi alunecările de teren, seismele, inundaţiile, sau, după caz, că deţin o altă locuinţă în proprietate, dar aceasta nu are o suprafaţă construită desfăşurată mai mare de 50 mp. Nu intră sub incidenţa acestei declaraţii locuinţele deţinute în cotă-parte de proprietate cu alte persoane decât cele din cadrul familiei sau locuinţe care nu au fost retrocedate în natură în urma aplicării legilor cu privire la restituirea proprietăţilor;

    2. că nu au primit sprijin de la bugetul de stat sub formă de subvenţii pentru construirea sau cumpărarea unei locuinţe. Nu intră sub incidenţa acestei declaraţii sprijinul primit de persoanele care se încadrează în situaţiile prevăzute la lit. b) pct. 1 şi 2 pentru locuinţa afectată în urma unor calamităţi naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovate sau din care sunt evacuate datorită faptului că aceasta este situată într-o construcţie expusă unui risc major;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.