Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2005


ce stabileşte regulile aplicabile controalelor regulate asupra stării generale de igienă, efectuate de operatori în unităţi, în conformitate cu Norma sanitară veterinară privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea cărnii proaspete, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 401/2002, şi cu Norma sanitară veterinară privind problemele de sănătate care reglementează producerea şi comerţul cu carne proaspătă de pasăre, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 402/2002


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 22.09.2005 și 08.11.2018 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 22.09.2005 și 08.11.2018 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



    ART. 1


    (1) Operatorii din unităţile de carne sunt obligaţi să efectueze controale regulate asupra condiţiilor generale de igiena a producţiei în unitate, prin implementarea şi menţinerea unei proceduri permanente elaborate în conformitate cu următoarele principii referitoare la analiza riscului şi la punctele critice de control (HACCP):

    a) identificarea oricăror riscuri ce trebuie prevenite, eliminate sau reduse la un nivel acceptabil;

    b) identificarea punctelor critice de control în cadrul etapei sau etapelor la care controlul este esenţial pentru a preveni sau a elimina riscul ori pentru a-l reduce la niveluri acceptabile;

    c) stabilirea limitelor critice pentru punctele critice de control ce diferentiaza acceptabilul de neacceptabil pentru prevenirea, eliminarea sau reducerea riscurilor identificate;

    d) stabilirea şi implementarea procedurilor de monitorizare efectivă a punctelor critice de control;

    e) stabilirea acţiunilor corective atunci când monitorizarea indica faptul ca un punct critic de control nu este sub control;

    f) stabilirea procedurilor de verificare periodică dacă măsurile prevăzute la lit. a)-e) funcţionează efectiv;

    g) stabilirea documentelor şi înregistrărilor, proporţional cu natura şi dimensiunile activităţii, pentru a demonstra aplicarea efectivă a măsurilor stabilite la lit. a)-f) şi a facilita controalele oficiale.

    (2) În cadrul sistemului la care se referă alin. (1), operatorii din unităţile de carne pot folosi ghiduri de buna practica ce trebuie evaluate de autoritatea sanitară veterinara competenţa.

    ART. 2


    (1) Controalele microbiologice la care se referă art. 10 alin. (2) din Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea carnii proaspete, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 401/2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 32 din 22 ianuarie 2003, trebuie efectuate de către operatori în conformitate cu procedura stabilită în instrucţiunile din anexa.

    (2) Probele sunt recoltate din acele locuri în care este cel mai probabil să apară riscul contaminarii microbiologice.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.