Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2005


de efectuare a supravegherii vamale la eliberarea şi livrarea marcajelor pentru produse accizabile de la Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.11.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.11.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Activitatea de supraveghere vamală a eliberării şi livrării marcajelor pentru produse accizabile (produse din tutun sau băuturi alcoolice îmbuteliate) va fi în sarcina Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile.

    În vederea efectuării supravegherii vamale, persoanele care importă produse accizabile pe baza autorizaţiei de importator, denumite în continuare persoane autorizate, au obligaţia de a pune la dispoziţie, la momentul ridicării marcajelor de la Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A., o cutie metalică prevăzută cu un sistem de închidere care să permită sigilarea acesteia de către autoritatea vamală. Dimensiunile cutiei metalice vor fi lăsate la libera apreciere a persoanelor autorizate, în funcţie de cantitatea uzuală de marcaje care va fi preluată de la Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A.

    Supravegherea vamală a eliberării şi livrării marcajelor pentru produse accizabile se va desfăşura după cum urmează:

    1. Persoanele autorizate ca importatori de produse accizabile, înainte cu 48 de ore faţă de data la care Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. va finaliza comanda de executare a marcajelor, au obligaţia de a transmite prin fax către Autoritatea Naţională a Vămilor Direcţia supraveghere şi control vamal o înştiinţare cu privire la data la care se vor face eliberarea şi livrarea acestora.

    2. La ora şi data stabilite de comun acord, un reprezentant legal al persoanei autorizate beneficiare a marcajelor, împreună cu un reprezentant al Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile, se va prezenta la Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. în vederea ridicării marcajelor comandate.

    3. Eliberarea şi livrarea marcajelor de către reprezentantul autorizat al Companiei Naţionale "Imprimeria Naţională" - S.A. către reprezentantul persoanei autorizate se vor face pe baza unui proces-verbal de predare-primire, pus la dispoziţie de către producătorul marcajelor.

    4. Reprezentantul Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile va analiza concordanţa dintre datele înscrise pe factura fiscală emisă de Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. pentru persoana autorizată şi datele din procesul-verbal de predare-primire menţionat la pct. 3, iar în cazul în care nu apar inadvertenţe, va contrasemna acest proces-verbal.

    5. Reprezentantul autorităţii vamale va sigila cutia metalică în care au fost introduse marcajele eliberate de Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. şi va întocmi în acest sens un proces-verbal de sigilare, conform anexei nr. 1 care face parte integrantă din prezentele norme tehnice. Procesul-verbal de sigilare se va întocmi în două exemplare, exemplarul nr. 1 fiind înmânat reprezentantului persoanei autorizate, iar exemplarul nr. 2 rămânând la reprezentantul autorităţii vamale. La exemplarul nr. 2 al procesului-verbal de sigilare se vor anexa fotocopii de pe procesul-verbal de predare-primire şi factura/facturile eliberate de Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. către persoana autorizată care a preluat marcajele, ce vor face parte integrantă din acesta.

    6. Reprezentantul persoanei autorizate se va deplasa cu marcajele aflate sub sigiliu vamal la biroul vamal unde se vor întocmi formalităţile de vămuire în vederea efectuării exportului temporar sau a introducerii în zona liberă, după caz.

    7. La biroul vamal de destinaţie, lucrătorul vamal desemnat să gestioneze astfel de activităţi va controla integritatea cutiei metalice în care se află marcajele şi integritatea sigiliului vamal aplicat pe aceasta, confruntând seria acestuia cu seria menţionată în procesul-verbal de sigilare. În cazul în care nu s-au constatat nereguli, lucrătorul vamal va desigila cutia metalică şi va întocmi un proces-verbal de desigilare, în două exemplare, conform anexei nr. 2 care face parte integrantă din prezentele norme tehnice. După desigilare se va trece la inventarierea marcajelor din cutia metalică, ale căror elemente de identificare sunt menţionate în procesul-verbal de predare-primire încheiat între Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. şi persoana autorizată şi pe factura/facturile precizate în acesta. Procesul-verbal de desigilare se va întocmi în două exemplare, exemplarul nr. 1 fiind înmânat reprezentantului persoanei autorizate, iar exemplarul nr. 2 rămânând spre arhivare, împreună cu celelalte documente folosite la vămuire, la biroul vamal de destinaţie.

    8. După efectuarea formalităţilor de vămuire pentru exportul temporar sau a introducerii în zona liberă a marcajelor, lucrătorul vamal va transmite prin fax la Direcţia supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile (telefon: 021.313.57.52) o fotocopie a procesului-verbal de desigilare, împreună cu o fotocopie a declaraţiei vamale de export temporar al marcajelor sau a documentului de intrare a mărfurilor în zona liberă, după caz.

    9. Orice nereguli constatate de către biroul vamal cu ocazia operaţiunilor de desigilare, inventariere, export temporar sau introducere în zona liberă a marcajelor ce au făcut obiectul supravegherii vamale vor fi consemnate într-un raport detaliat, ce va fi transmis în mod operativ la Direcţia supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile.

    10. Reprezentantul Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile, responsabil cu activitatea de supraveghere vamală a eliberării şi livrării marcajelor de la Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A., va arhiva exemplarul nr. 2 al procesului-verbal de sigilare şi exemplarul nr. 2 al procesului-verbal de desigilare, împreună cu fotocopia declaraţiei vamale de export temporar a marcajelor sau a documentului de intrare în zona liberă a acestora.

    11. La nivelul Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile se va deschide un registru de evidenţă a sigiliilor vamale utilizate în activitatea de supraveghere vamală a marcajelor, eliberate şi livrate de la Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. persoanelor autorizate ca importatori de produse din tutun şi de băuturi alcoolice îmbuteliate.

    12. Funcţionarul vamal din cadrul Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile, desemnat cu evidenţa sigiliilor vamale, va opera în registru prin scăderea sigiliilor utilizate la operaţiunile de supraveghere vamală a marcajelor. Operarea în registru se va face în ziua aplicării sigiliului vamal, pe baza procesului-verbal de sigilare.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.