Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2004


privind decontarea din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate pe anul 2004 a serviciilor medicale din anul 2002 ale unităţilor sanitare cu paturi, până la nivelul cheltuielilor angajate în anul 2002 şi rămase neachitate la 31 decembrie 2003


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.10.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.10.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. Se autorizează casele de asigurări de sănătate să deconteze din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate pe anul 2004 serviciile medicale din anul 2002 ale unităţilor sanitare cu paturi, până la nivelul cheltuielilor angajate în anul 2002 şi rămase neachitate la 31 decembrie 2003. Decontarea se efectuează în baza actelor adiţionale la contractele de furnizare a serviciilor medicale, încheiate pe anul 2004.

    2. Unităţile sanitare cu paturi aflate în situaţia menţionată la pct. 1 au obligaţia ca în termen de 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentelor norme metodologice să prezinte caselor de asigurări de sănătate situaţia pe furnizori a bunurilor şi serviciilor achiziţionate, în ordinea vechimii facturilor. Această situaţie va fi semnată de ordonatorul de credite şi de directorul financiar-contabil pentru exactitatea şi realitatea datelor transmise.

    3. Serviciul de audit intern al spitalului va certifica prin semnătură existenţa în evidenţele contabile a arieratelor din anul 2002 rămase neachitate până la finele anului 2003.

    4. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate transmite lunar caselor de asigurări de sănătate graficele lunare în baza cărora unităţile sanitare cu paturi efectuează plăţile către furnizorii de bunuri şi servicii.

    5. Casele de asigurări de sănătate au obligaţia de a stabili, pe baza situaţiilor prezentate de unităţile sanitare cu paturi, sumele care se plătesc lunar conform graficului transmis de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Sumele transmise cu ordin de plată de către casele de asigurări de sănătate alimentează conturile unităţilor sanitare cu paturi în vederea efectuării plăţilor către furnizori.

    6. Plăţile către furnizori se efectuează de către unităţile sanitare cu paturi în ordinea vechimii facturilor.

    7. Unităţile sanitare cu paturi au obligaţia ca în termen de două zile de la data efectuării plăţii să depună la casa de asigurări de sănătate copii de pe ordinele de plată cu viza trezoreriei.

    8. În termen de 3 zile de la data menţionată la pct. 7, casele de asigurări de sănătate sunt obligate să comunice Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate datele cuprinse în situaţia plăţilor efectuate de fiecare unitate sanitară cu paturi (conform machetei transmise de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin sistem electronic).

    9. Pe toată perioada derulării acţiunii Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor supraveghea operaţiunile de stingere a datoriilor.

    10. Nerespectarea de către spitale a metodologiei de plată cuprinse în prezentele norme metodologice atrage rezilierea actelor adiţionale încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi, în consecinţă, sistarea plăţii obligaţiilor restante către furnizorii de bunuri şi servicii.

    11. Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, respectiv spitalele aparţinând ministerelor cu reţea sanitară proprie, vor aplica în mod corespunzător prevederile prezentelor norme metodologice.

                                       ------------
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.