Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2003


de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2003 privind majorarea pensiilor din sistemul public provenite din sistemul de asigurări sociale al agricultorilor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În vederea aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 67/2003 se vor avea în vedere următoarele:

    1. De majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003 beneficiază persoanele provenite din sistemul de asigurări sociale al agricultorilor ale căror drepturi de pensie s-au deschis anterior datei de 1 aprilie 2001 şi care nu beneficiază de alte categorii de pensii stabilite în sistemul asigurărilor sociale de stat.

    2. În situaţia în care persoanele prevăzute la pct. 1 beneficiază de două categorii de pensii din sistemul asigurărilor sociale al agricultorilor, majorarea se va aplica doar pensiei stabilite pe baza activităţii proprii.

    3. Unui beneficiar al unei pensii proprii de agricultor (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta) şi al unei pensii proprii stabilite în sistemul asigurărilor sociale de stat (invaliditate, limita de vârsta cu vechime completa, limita de vârsta cu vechime incompleta) nu i se cuvine majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003.

    4. Unui beneficiar al unei pensii proprii de agricultor (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta) şi titular al unei pensii de urmaş stabilite în sistemul asigurărilor sociale de stat nu i se cuvine majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003.

    5. Unui beneficiar al unei pensii proprii de agricultor (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta), titular al unei pensii de urmaş agricultor şi titular al unei pensii de urmaş stabilite în sistemul asigurărilor sociale de stat nu i se cuvine majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003.

    6. Titularul unei pensii de agricultor, indiferent de categoria de pensie (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta, urmaş), beneficiază de majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003 doar dacă nu beneficiază de alte categorii de pensii stabilite în sistemul asigurărilor sociale de stat.

    7. Titularul unei pensii de agricultor, indiferent de categoria de pensie (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta, urmaş), şi beneficiar al unui drept acordat în baza unei legi speciale, altul decât pensia stabilită în sistemul asigurărilor sociale de stat sau în sistemul asigurărilor sociale al agricultorilor, beneficiază de majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003.

    8. În situaţia în care o persoană este beneficiara a unei pensii de agricultor, indiferent de categoria de pensie (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta, urmaş), şi are şi calitatea de tutore sau curator pentru o persoană beneficiara de pensie de urmaş agricultor, majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003 se va aplica ambelor pensii.

    9. În situaţia în care o persoană este beneficiara a unei pensii de agricultor, indiferent de categoria de pensie (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta, urmaş), şi are şi calitatea de tutore sau curator pentru o persoană beneficiara de pensie de urmaş în sistemul asigurărilor sociale de stat, majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003 se va aplica doar pensiei proprii de agricultor.

    10. Titularul unei pensii de agricultor, stabilită anterior datei de 1 aprilie 2001, indiferent de categoria de pensie (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta, urmaş), care şi-a recalculat pensia conform Legii nr. 19/2000 prin adăugarea unor stagii de cotizare, beneficiază de majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003.

    11. În situaţia în care o persoană este beneficiara a unei pensii de agricultor, indiferent de categoria de pensie (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta), şi în acelaşi timp este titular al unei pensii de urmaş agricultor având totodată şi calitatea de tutore sau curator pentru o persoană beneficiara de pensie de urmaş agricultor, majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003 se va aplica astfel:

    - se va majoră punctajul mediu anual aferent pensiei de agricultor stabilite pe baza activităţii proprii;

    - se va majoră doar punctajul mediu anual aferent pensiei cuvenite copiilor urmaşi.

    12. În situaţia în care o persoană este titulara a unei pensii stabilite în sistemul asigurărilor sociale de stat (invaliditate, limita de vârsta cu vechime integrală, limita de vârsta cu vechime incompleta, urmaş) şi în acelaşi timp este titular al unei pensii de urmaş agricultor având totodată şi calitatea de tutore sau curator pentru o persoană beneficiara de pensie de urmaş agricultor, majorarea prevăzută la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 67/2003 se va aplica doar punctajului mediu anual aferent pensiei cuvenite copiilor urmaşi.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.