Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2003


privind condiţiile specifice de sănătate publică pentru punerea pe piaţa a unor tipuri de oua*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.04.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (08.04.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



──────────────

    *) Aprobată de Ordinul 231 din 26 martie 2003, Publicat în Monitorul Oficial al României Partea I, Nr. 280 din 22 aprilie 2003

    ART. 1

    (1) Prezenta norma sanitară veterinara stabileşte condiţiile de sănătate şi de igiena cu privire la comercializarea anumitor tipuri de oua.

    (2) În sensul prezentei norme sanitare veterinare, prin "anumite tipuri de oua" se înţelege ouăle de gaina destinate consumului uman după cum urmează:

    a) de categorie "A",

    b) de categorie "B", nerefrigerate şi neconservate,

    c) oua neclasificate.

    (3) Fără a se aduce atingere prevederilor art. 5, prezenta norma sanitară veterinara nu se aplică dacă ouăle sunt destinate pentru obţinerea de produse din acestea sau dacă sunt livrate întreprinderilor de industrie alimentara autorizate, în concordanta cu "Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate şi igiena pentru producerea şi comercializarea produselor din oua", aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 356 din 05.08.2002 publicat în Monitorul Oficial al României nr. 852 din 26.11.2002, cu condiţia ca pe ambalajele în care sunt introduse ouăle să fie înscrisă clar destinaţia acestora.

    ART. 2

    De la unitatea producătoare şi până la vânzarea către consumator, ouăle trebuie să fie păstrate uscate, ferite de acţiunea directa a razelor solare şi trebuie să fie depozitate şi transportate la o temperatura preferabil constanta.

    ART. 3

    (1) Termenul de valabilitate al oualor livrate către consumator este de maxim 21 zile de la ouat, acest termen incluzând şi timpul afectat pentru colectare şi ambalare.

    (2) Vânzarea oualor către consumatorul final trebuie să se facă cu cel puţin şapte zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al acestora.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.