Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2003


privind finanţarea, raportarea şi controlul indicatorilor specifici prevăzuţi în programele, respectiv subprogramele de sănătate în anul 2003


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (20.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    I. Finanţarea programelor, respectiv subprogramelor de sănătate

    1. Ministerul Sănătăţii şi Familiei proiectează, implementeaza, coordonează şi finanţează programe, respectiv subprograme de sănătate, în scopul realizării politicii de sănătate publică.

    2. Institutele medicale sau alte unităţi sanitare desemnate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei pot coordona şi finanta subprograme sau acţiuni de sănătate.

    3. Ministerul Sănătăţii şi Familiei poate contracta, în sistem direct, cu unităţile din coordonarea sau de sub autoritatea sa, realizarea unor studii şi activităţi de formare a personalului medical, campanii de informare, educare, comunicare (IEC) şi alte activităţi aferente programelor de sănătate.

    4. Sumele alocate pentru subprogramele de sănătate se cuprind în bugetele de venituri şi cheltuieli ale unităţilor sanitare, se aproba odată cu acestea şi se utilizează potrivit destinaţiilor stabilite. Ordonatorii secundari şi terţiari evidenţiază sumele alocate pe subdiviziunile clasificaţiei bugetare atât în plan cat şi în execuţie.

    5. Din sumele aprobate în bugetul Ministerului Sănătăţii şi Familiei pentru finanţarea programelor, respectiv subprogramelor de sănătate se pot efectua cheltuieli de personal, cheltuieli materiale şi servicii şi cheltuieli de capital, cu respectarea prevederilor legale, avându-se în vedere următoarele precizări:

    a) în sumele prevăzute la subprogramele care se executa prin unităţi finanţate integral de la bugetul de stat de la titlul 20 "Cheltuieli materiale şi servicii" se cuprind medicamente şi materiale sanitare, materiale şi prestări servicii cu caracter funcţional, obiecte de inventar şi de mica valoare sau scurta durata şi echipament, reparaţii curente, reparaţii capitale, cărţi şi publicaţii, alte cheltuieli.

    Cheltuielile de întreţinere şi gospodărire ale unităţilor sanitare sunt incluse în "Programul comunitar de sănătate publică".

    Cheltuielile pentru inspecţiile sanitare de stat sunt cuprinse în "Programul comunitar de sănătate publică" şi "Programul de sănătate a copilului şi familiei".

    b) Sumele aferente procurării vaccinurilor prin licitaţie la nivel naţional sunt cuprinse în "Programul comunitar de sănătate publică" subprogramul "Supravegherea şi controlul bolilor transmisibile", în bugetele Institutului de Sănătate Publică Bucureşti şi Institutului de Pneumoftiziologie "Prof. dr. Marius Nasta" (pentru vaccinul BCG).

    c) Sumele necesare efectuării unor teste de diagnostic care nu pot fi făcute în laboratoarele obişnuite şi a testelor de confirmare a diagnosticului pentru care Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" Bucureşti este furnizor unic, sunt prevăzute în bugetele direcţiilor teritoriale de sănătate publică şi se utilizează pe bază de contract încheiat între acestea şi institut.

    d) Laptele praf ce se acordă gratuit în cadrul programului "Sănătatea copilului şi familiei" se achiziţionează şi se distribuie în condiţiile prevăzute de Legea nr. 321/2001 privind acordarea gratuita de lapte praf pentru copiii cu varste cuprinse între 0-12 luni, publicată în Monitorul Oficial nr. 341/27.06.2001 şi Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi familiei şi ministrului administraţiei publice nr. 449/410/2001 de aprobare a Normelor metodologice privind acordarea gratuita de lapte praf pentru copiii cu varste cuprinse între 0-12 luni.

    e) Finanţarea subprogramelor de sănătate de la titlul 20 "Cheltuieli materiale şi servicii" se face, lunar, pe total titlu, pe baza cererilor justificate ale ordonatorilor de credite, în raport cu gradul de utilizare a fondurilor puse la dispoziţie anterior şi în limita bugetului aprobat.

    f) Finanţarea subprogramelor de sănătate de la titlul 38 "Transferuri" se face, lunar, pe baza cererilor justificate ale ordonatorilor de credite şi în limita bugetului aprobat.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.