Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2003


privind plata serviciilor medicale din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, rămase nedecontate până la finele anului 2002, în limita indicatorilor realizaţi


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.04.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.04.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. În sensul prezentelor norme metodologice, prin obligaţii de plată ale caselor de asigurări de sănătate se înţelege contravaloarea serviciilor medicale acordate şi rămase nedecontate până la finele anului 2002, concretizate în arierate ale spitalelor către furnizorii de bunuri şi servicii, precum şi contravaloarea medicamentelor şi/sau a materialelor sanitare specifice acordate în cadrul unor programe de sănătate.

    2. Sunt recunoscute drept obligaţii de plată ale spitalelor sumele datorate furnizorilor pentru bunurile şi serviciile care au fost procurate prin aplicarea procedurilor legale privind achiziţiile publice şi sunt evidentiate la data de 31 decembrie 2002 în contabilitatea spitalului, pe baza documentelor justificative, avizate şi aprobate de persoanele în drept.

    Sumele datorate furnizorilor pentru bunuri şi servicii potrivit paragrafului de mai sus, determinate ca diferenţa între suma aferentă serviciilor medicale spitaliceşti realizate în limita prevederilor actelor normative aplicabile în anul 2002 şi sumele reprezentând valoarea decontată din contract pentru serviciile medicale spitaliceşti, în aceeaşi perioadă, se aloca prin încheierea de acte adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale spitaliceşti şi se plătesc eşalonat conform graficului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.

    3. Tot prin acte adiţionale la contractele de furnizare încheiate de spitale cu casele de asigurări de sănătate în anul 2003 se vor evidenţia şi sumele pentru medicamentele şi/sau materialele sanitare specifice, acordate prin programele naţionale de sănătate şi rămase nedecontate până la finele anului 2002.

    4. Actele adiţionale menţionate la pct. 3 se vor încheia numai cu spitalele la care numărul de bolnavi trataţi şi costul mediu pe bolnav realizat în anul 2002 justifica necesitatea alocării de fonduri peste cele contractate.

    5. Spitalele care îndeplinesc condiţiile menţionate mai sus au obligaţia ca în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentelor norme metodologice să prezinte caselor de asigurări de sănătate situaţia pe furnizori a bunurilor şi serviciilor.

    Situaţiile menţionate în paragraful de mai sus se întocmesc pe răspunderea ordonatorului de credite şi a directorului financiar-contabil de la nivelul fiecărui spital, care vor semna pentru exactitatea şi realitatea datelor transmise.

    Serviciul de audit intern al spitalului va certifica prin semnatura aplicarea de către spital a procedurilor legale privind achiziţiile publice pentru bunurile şi serviciile procurate, precum şi existenta în evidentele contabile a arieratelor la data de 31 decembrie 2002.

    6. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ministrul sănătăţii şi familiei, în calitate de ordonatori principali de credite, împuternicesc ordonatorii de credite, respectiv directorii generali ai caselor de asigurări de sănătate şi directorii direcţiilor de sănătate publică, sa analizeze situaţiile prezentate de spitale, ca presedinti ai comisiilor mixte constituite la nivel judeţean şi, respectiv, la nivelul municipiului Bucureşti.

    7. Comisia mixtă constituită la nivelul fiecărui judeţ, respectiv al municipiului Bucureşti, este formată din specialişti ai caselor de asigurări de sănătate şi ai direcţiilor de sănătate publică.

    8. Comisia mixtă are următoarele atribuţii:

    - verifica dacă spitalul a realizat în anul precedent indicatori peste cei contractati;

    - verifica dacă sumele solicitate de spital pentru plata arieratelor se încadrează în limita sumei ce putea fi contractată în anul 2002 potrivit prevederilor normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru;

    - verifica oportunitatea şi necesitatea decontării medicamentelor şi/sau materialelor sanitare specifice acordate prin programele naţionale de sănătate în funcţie de numărul bolnavilor trataţi şi costul mediu pe bolnav, realizat în anul 2002;

    - stabileşte şi avizează sumele care urmează a fi achitate de spitale furnizorilor;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.