Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2002


de atestare a dreptului de amânare a exigibilităţii taxei pe valoarea adăugată conform art. 17 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adăugată, pentru livrările efectuate în ţara


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    (1) Potrivit art. 17 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adăugată, pentru livrările de maşini industriale, mijloace de transport destinate realizării de activităţi productive, utilaje tehnologice, instalaţii, echipamente, aparate de măsura şi control, automatizări şi produse de software, care au fost produse cu cel mult un an înaintea vânzării şi care nu au fost niciodată utilizate, exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată se amana în următoarele condiţii:

    a) pe perioada de realizare a investiţiei, până la punerea în funcţiune a acesteia, respectiv până la data de 25 a lunii următoare datei de punere în funcţiune a investiţiei, dar nu mai mult de 12 luni de la data începerii investiţiei, când livrările respective se efectuează către întreprinderile mici şi mijlocii, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 133/1999 privind stimularea întreprinzătorilor privati pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările ulterioare, precum şi către societăţile comerciale cu capital majoritar privat, persoane juridice române, persoanele fizice şi asociaţiile familiale, autorizate conform Decretului-lege nr. 54/1990 privind organizarea şi desfăşurarea unor activităţi economice pe baza liberei iniţiative, cu modificările ulterioare, care îşi au sediul şi îşi desfăşoară activitatea în zona defavorizată, în vederea efectuării de investiţii în zonele defavorizate;

    b) pe perioada de realizare a investiţiei, până la punerea în funcţiune a acesteia, respectiv până pe data de 25 a lunii următoare datei de punere în funcţiune a investiţiei, dar nu mai mult de 30 de luni de la data înregistrării statistice la Ministerul Dezvoltării şi Prognozei, când livrările respective se efectuează către persoane impozabile care realizează investiţii ce se încadrează în prevederile Legii nr. 332/2001 privind promovarea investiţiilor directe cu impact semnificativ în economie.

    (2) Pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru investitorii din zonele defavorizate data începerii investiţiei se declara pe propria răspundere de către reprezentanţii legali ai acestora.

    (3) Data punerii în funcţiune a investiţiei o constituie data întocmirii procesului-verbal de recepţie finala, de dare în folosinţă sau de punere în funcţiune, după caz.

    ART. 2

    (1) Atestarea dreptului de amânare a exigibilitatii taxei pe valoarea adăugată se face pe bază de certificat, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1, emis de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene pentru unităţile care îşi au sediul în raza teritorială a acestora.

    (2) Pentru unităţile care au sediul în municipiul Bucureşti certificatul pentru amânarea exigibilitatii taxei pe valoarea adăugată se eliberează de administraţiile finanţelor publice de sector sau de Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, după caz, la care sunt înregistrate ca plătitoare de impozite şi taxe.

    (3) Certificatul se eliberează la solicitarea beneficiarilor menţionaţi la art. 1, pentru fiecare obiectiv de investiţii, pe o perioadă de maximum 12 luni de la data începerii investiţiei, pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru investitorii din zonele defavorizate, şi de maximum 30 de luni de la data înregistrării statistice la Ministerul Dezvoltării şi Prognozei, pentru investitorii care realizează investiţii ce se încadrează în prevederile Legii nr. 332/2001.

    (4) În vederea obţinerii certificatului beneficiarii depun următoarele documente:

    a) cererea prevăzută în anexa nr. 2;

    b) copii de pe actele de înfiinţare;

    c) copie de pe certificatul de înmatriculare;

    d) copie de pe documentul care atesta calitatea de plătitor de taxa pe valoarea adăugată;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.