Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2002


cu privire la modul de atestare a suspendării plăţii taxei pe valoarea adăugată la organele vamale conform art. 29 lit. D.c) pct. 1-4 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adăugată


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    CAP. 1

    Modul de atestare a suspendării plăţii taxei pe valoarea adăugată la organele vamale conform art. 29 lit. D.c) pct. 1-3 din Legea nr. 345/2002

    ART. 1

    (1) Potrivit art. 29 lit. D.b) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adăugată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371 din 1 iunie 2002, taxa pe valoarea adăugată aferentă bunurilor plasate în regim de import se achită la organul vamal.

    (2) Prin derogare de la prevederile de mai sus, potrivit art. 29 lit. D.c) pct. 1-3 din lege, se suspenda plata taxei pe valoarea adăugată la organele vamale pentru maşinile industriale, utilajele tehnologice, instalaţiile, echipamentele, aparatele de măsura şi control, automatizări, mijloacele de transport destinate realizării de activităţi productive, care au fost produse cu cel mult un an înainte de intrarea lor în ţara şi nu au fost niciodată utilizate, importate de către întreprinderile mici şi mijlocii, de către societăţile comerciale cu capital majoritar privat, persoane juridice române, persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate conform Decretului-lege nr. 54/1990, cu modificările ulterioare, care îşi au sediul şi îşi desfăşoară activitatea în zone defavorizate, precum şi de către persoanele impozabile care realizează investiţii ce se încadrează în prevederile Legii nr. 332/2001 privind promovarea investiţiilor directe cu impact semnificativ în economie.

    (3) Persoanele impozabile care realizează investiţii ce se încadrează în prevederile Legii nr. 332/2001 beneficiază de suspendarea plăţii taxei pe valoarea adăugată la organele vamale pentru utilajele tehnologice, instalaţiile, echipamentele, aparatele de măsura şi control, automatizări, prevăzute în Lista cuprinzând utilajele tehnologice, instalaţiile, echipamentele, aparatele de măsura şi control, automatizări şi produse software, achiziţionate din import, care sunt exceptate de la plata taxelor vamale cuprinsă în anexa la Ordinul ministrului dezvoltării şi prognozei şi al ministrului finanţelor publice nr. 228/1.437/2001, precum şi pentru maşinile industriale şi mijloacele de transport destinate realizării de activităţi productive.

    (4) Taxa pe valoarea adăugată se suspenda pe perioada de realizare a investiţiei până la punerea în funcţiune a acesteia, dar nu mai mult de 12 luni de la data începerii investiţiei, în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii şi al investitorilor din zonele defavorizate, şi, respectiv, nu mai mult de 30 de luni de la data înregistrării statistice la Ministerul Dezvoltării şi Prognozei, în cazul investitorilor care realizează investiţii ce se încadrează în prevederile Legii nr. 332/2001.

    ART. 2

    (1) Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene atesta dreptul de a beneficia de suspendarea plăţii taxei pe valoarea adăugată în vama, la cererea importatorilor care îşi au sediul în raza teritorială a acestora, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1, prin eliberarea unui certificat potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2.

    (2) Pentru unităţile care au sediul în municipiul Bucureşti, certificatul de atestare a suspendării plăţii taxei pe valoarea adăugată la organele vamale se eliberează de administraţiile finanţelor publice de sector sau de Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, după caz, la care sunt înregistrate ca plătitoare de impozite şi taxe.

    ART. 3

    Beneficiază de prevederile art. 1 alin. (2) importatorul care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

    a) este înregistrat la organul fiscal ca plătitor de taxa pe valoarea adăugată;

    b) bunurile importate direct sau prin comisionari sa nu facă obiectul comercializării ca atare;

    c) nu are obligaţii către bugetul de stat rezultate din taxa pe valoarea adăugată suspendată la organele vamale.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.