Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2001


privind procedura de stingere prin anulare a obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001 de Societatea Comercială de Producere a Energiei Electrice şi Termice "Termoelectrica" - S.A. şi societăţile comerciale furnizoare prevăzute în anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 152/2001


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.12.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.12.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 152/2001 privind unele măsuri pentru redresarea economico-financiară a Societăţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice şi Termice "Termoelectrica" - S.A. se emit următoarele norme metodologice:

    A. Stingerea obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001 de Societatea Comercială de Producere a Energiei Electrice şi Termice "Termoelectrica" - S.A. şi sucursalele acesteia, conform art. 1 lit. a) şi art. 3 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 152/2001

    1. Pentru a beneficia de stingerea prin anulare a obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001, precum şi de scutirea la plata a majorărilor de întârziere şi a penalitatilor de orice fel aferente, Societatea Comercială de Producere a Energiei Electrice şi Termice "Termoelectrica" - S.A., denumita în continuare S.C. "Termoelectrica" - S.A., pentru activitatea proprie şi sucursalele acesteia sunt obligate sa întocmească, pe propria răspundere, Situaţia obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001, stinse prin anulare, a majorărilor de întârziere şi penalitatilor aferente, scutite la plata, conform modelului nr. 1 la prezentele norme metodologice.

    În vederea stingerii obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001, S.C. "Termoelectrica" - S.A. va întocmi situaţia prevăzută în modelul nr. 1 în 3 exemplare, iar sucursalele o vor întocmi în 4 exemplare, completand suma reprezentând obligaţiile datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001, majorările de întârziere şi penalităţile aferente debitelor ce se sting prin anulare, pe fiecare fel de impozit, taxa sau contribuţie.

    Pierderea pe 9 luni din anul 2001 este cea realizată în limita prevăzută în bugetele de venituri şi cheltuieli, defalcate pe trimestre şi aprobate de Ministerul Industriei şi Resurselor.

    Majorările de întârziere şi penalităţile de orice fel ce se scutesc la plata sunt cele calculate şi neachitate până la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 152/2001.

    2. Sucursalele vor transmite situaţia prevăzută în modelul nr. 1 la prezentele norme metodologice la S.C. "Termoelectrica" - S.A. pentru avizare, centralizare şi verificare în vederea încadrării în pierderile realizate în limita prevederilor din bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul 2000 şi pe 9 luni din anul 2001.

    3. S.C. "Termoelectrica" - S.A. va transmite Ministerului Industriei şi Resurselor situaţia centralizatoare, împreună cu situaţiile prevăzute în modelul nr. 1 la prezentele norme metodologice, întocmite de sucursale, şi cea aferentă activităţii proprii, în vederea avizării şi încadrării în pierderile realizate în limita prevederilor din bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul 2000 şi pe 9 luni din anul 2001 a sumelor aferente obligaţiilor care se vor stinge prin anulare.

    4. După avizarea de către Ministerul Industriei şi Resurselor, S.C. "Termoelectrica" - S.A., în ziua lucrătoare imediat următoare, va preda fiecărei sucursale situaţia respectiva, pentru a fi depusa în regim de urgenta la organul fiscal în a cărui evidenta acestea sunt înregistrate ca plătitoare de impozite şi taxe.

    5. Situaţiile prevăzute în modelul nr. 1 la prezentele norme metodologice, avizate de Ministerul Industriei şi Resurselor şi de S.C. "Termoelectrica" - S.A., reprezintă documente pe baza cărora se vor efectua înregistrările în evidenţa contabilă a S.C. "Termoelectrica" - S.A. şi a sucursalelor acesteia.

    6. Stingerea prin anulare a obligaţiilor datorate bugetului de stat şi scutirea la plata a majorărilor de întârziere şi a penalitatilor de orice fel se efectuează prin efectul legii.

    Obligaţiile datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001, reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri, care fac obiectul stingerii prin anulare, sunt cele actualizate cu eventualele plati efectuate în contul acestora până la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 152/2001.

    Operaţiunea de stingere din evidenta organelor fiscale se face pe baza situaţiilor prevăzute în modelul nr. 1 la prezentele norme metodologice, avizate, în limita sumelor înscrise în evidenta analitica pe plătitori, conform prevederilor aplicabile în materie.

    7. Eventualele diferenţe de impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri ale bugetului de stat, precum şi majorările de întârziere şi penalităţile de orice fel aferente acestora, constatate ulterior de organele de control competente, vor fi achitate de S.C. "Termoelectrica" - S.A. şi de sucursalele acesteia, după caz, conform legii.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.