Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2001


privind procedura de stingere prin anulare a obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001 de Societatea Comercială de Producere a Energiei Electrice şi Termice "Termoelectrica" - S.A. şi societăţile comerciale furnizoare prevăzute în anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 152/2001


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.12.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.12.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    8. Operaţiunile de stingere prin anulare a obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001, precum şi de scutire la plata a majorărilor de întârziere şi a penalitatilor aferente vor fi încheiate până la data de 21 decembrie 2001, urmând să fie evidentiate în bilanţul contabil încheiat la data de 31 decembrie 2001.

    B. Stingerea obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate până la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 152/2001 de către societăţile comerciale furnizoare faţă de care S.C. "Termoelectrica" - S.A. are debite exigibile la data de 30 septembrie 2001, conform prevederilor art. 2 şi 3 din ordonanţa de urgenţă menţionată

    1. Pentru a beneficia de prevederile art. 2 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 152/2001 societăţile comerciale furnizoare prevăzute în anexa la aceasta vor întocmi pe propria răspundere, în 3 exemplare, situaţia prevăzută în modelul nr. 2 la prezentele norme metodologice, pentru activitatea proprie, şi pentru sucursale, în 4 exemplare, completand la cap. A nivelul obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate până la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 152/2001, respectiv data de 28 noiembrie 2001, al majorărilor de întârziere şi penalitatilor aferente, iar la cap. B creanţele acestora faţă de S.C. "Termoelectrica" - S.A.

    Aceste situaţii vor fi depuse la S.C. "Termoelectrica" - S.A. în vederea confirmării obligaţiilor către furnizorul respectiv şi înscrierea la cap. C a sumelor posibile de stins prin anulare.

    Stingerea prin anulare a obligaţiilor datorate bugetului de stat de către societăţile comerciale furnizoare se face în limita pierderilor prevăzute la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 152/2001. În cazul în care obligaţiile datorate bugetului de stat de către societăţile comerciale furnizoare sunt mai mari decât diferenţa pierderilor rămase după acoperirea obligaţiilor prevăzute la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 152/2001, stingerea se face proporţional cu nivelul debitelor exigibile la data de 30 septembrie 2001 ale S.C. "Termoelectrica" - S.A. faţă de acestea.

    În funcţie de obligaţiile stinse prin anulare se vor scuti majorările de întârziere şi penalităţile de orice fel aferente, calculate şi neachitate până la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 152/2001.

    2. Situaţiile vor fi transmise Ministerului Industriei şi Resurselor în vederea confirmării încadrării în pierderile realizate în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul 2000 şi pe 9 luni din anul 2001 şi avizarea stingerii prin anulare a obligaţiilor datorate bugetului de stat.

    3. După avizare S.C. "Termoelectrica" - S.A. va restitui situaţiile furnizorilor în ziua lucrătoare imediat următoare, în vederea depunerii acestora, în regim de urgenta, la organul fiscal în a cărui evidenta societăţile comerciale furnizoare sunt înregistrate ca plătitoare de impozite şi taxe.

    4. Situaţiile prevăzute în modelul nr. 2 la prezentele norme metodologice, avizate de S.C. "Termoelectrica" S.A. şi de Ministerul Industriei şi Resurselor, reprezintă documente pe baza cărora se va inregistra în evidenţa contabilă a S.C. "Termoelectrica" - S.A. stingerea debitelor acesteia faţă de societăţile comerciale furnizoare, iar în evidenţa contabilă a societăţilor comerciale furnizoare se va inregistra stingerea obligaţiilor datorate bugetului de stat şi a creanţelor faţă de S.C. "Termoelectrica" - S.A.

    Operaţiunea de stingere din evidenta organelor fiscale se face pe baza situaţiilor prevăzute în modelul nr. 2 la prezentele norme metodologice, avizate, în limita sumelor înscrise în evidenta analitica pe plătitori, conform prevederilor aplicabile în materie.

    Stingerea prin anulare a obligaţiilor datorate bugetului de stat şi scutirea la plata a majorărilor de întârziere şi a penalitatilor de orice fel se efectuează prin efectul legii.

    5. Dispoziţiile pct. 7 şi 8 ale lit. A se aplică în mod corespunzător.

    C. Reflectarea în contabilitate a operaţiunilor de stingere prin anulare a obligaţiilor datorate bugetului de stat şi neachitate la data de 30 septembrie 2001 şi de scutire la plata a majorărilor de întârziere şi penalitatilor de orice fel aferente

    1. În contabilitatea S.C. "Termoelectrica" S.A.

    a) stingerea obligaţiilor prevăzute la art. 1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 152/2001:

	

             % = 7718 "Alte venituri excepţionale din operaţii
                                    de gestiune"
  441 "Impozitul pe profit"
 4423 "T.V.A. de plată"
  444 "Impozitul pe salarii"
  446 "Alte impozite, taxe
       şi vărsăminte asimilate"
  447 "Fonduri speciale -
       taxe şi vărsăminte asimilate"
  448 "Alte datorii şi creanţe
       cu bugetul statului"
  162 "Credite bancare pe termen
       lung şi mediu"
  168 "Dobânzi aferente împrumuturilor
       şi datoriilor asimilate"

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.