Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2001


privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2001


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.05.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.05.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Încheierea exerciţiului bugetar al anului 2001 se efectuează potrivit prevederilor normelor metodologice emise de Ministerul Finanţelor Publice, în conformitate cu prevederile art. 75 alin. (1) din Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, ale art. 56 alin. (1) din Legea nr. 189/1998 privind finanţele publice locale şi ale art. 36 alin. (4) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 61/2001.

    În temeiul prevederilor legale de mai sus ordonatorii de credite şi agenţii economici, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia să efectueze operaţiunile care privesc veniturile şi cheltuielile bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale şi bugetelor de venituri extrabugetare pe anul 2001, în conformitate cu prezentele norme metodologice şi cu programul prevăzut în anexa nr. 1.

    Operaţiunile de încasări şi plati aferente exerciţiului bugetar al anului 2001 se efectuează prin contul curent general al trezoreriei statului până la data de 28 decembrie 2001 inclusiv.

    I. Încasarea veniturilor bugetare

    1.1. Impozitele, taxele şi celelalte venituri datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurărilor sociale de stat şi bugetelor fondurilor speciale, cu termene scadente până la data de 31 decembrie 2001, se achită prin ordine de plată pentru trezorerie (OPHT) depuse de către agenţii economici, potrivit programului stabilit de băncile comerciale la care au conturile deschise, astfel încât sumele respective să fie încasate în contul curent general al trezoreriei statului până cel mai târziu la data de 28 decembrie 2001 inclusiv.

    Băncile comerciale au obligaţia de a deconta până la data de 28 decembrie 2001 toate ordinele de plată pentru trezorerie (OPHT) prezentate de agenţii economici cu conturile deschise la acestea, reprezentând impozite şi taxe scadente, în contul curent general al trezoreriei statului deschis la Banca Naţionala a României.

    1.2. Instituţiile publice care încasează venituri pentru bugetul de stat sau bugetele locale, după caz, au obligaţia sa vireze veniturile respective la capitolele şi subcapitolele de venituri ale bugetelor cărora acestea se cuvin, până la data de 27 decembrie 2001.

    Conturile instituţiilor publice în care au fost încasate veniturile bugetului de stat şi bugetelor locale, după caz, nu pot prezenta sold în bilanţul încheiat la 31 decembrie 2001.

    1.3. Sumele încasate în numerar de către instituţiile publice, reprezentând venituri bugetare şi venituri extrabugetare vor fi depuse cu "Foaie de varsamant-chitanţa" direct în conturile de venituri ale bugetului de stat, bugetelor locale sau în conturile fondurilor speciale şi veniturilor extrabugetare, după caz, până la data de 28 decembrie 2001 inclusiv.

    Impozitele şi taxele încasate de către agenţii fiscali în perioada 27-28 decembrie 2001 vor fi depuse la casieria unităţilor de trezorerie şi contabilitate publică până cel târziu pe data de 28 decembrie 2001.

    Eventualele sume în numerar rămase la unităţile de trezorerie şi contabilitate publică care nu funcţionează cu casierii-tezaur se depun la finele zilei de 28 decembrie 2001 la unitatea bancară la care acestea au contul de disponibil, în genti de numerar, operaţiune care se înregistrează în debitul contului 13 "Casa tranzitorie".

    1.4. Casa de Economii şi Consemnaţiuni care încasează veniturile pentru bugetul de stat sau bugetele locale va stabili în cursul lunii decembrie 2001 programul unităţilor din subordine, astfel încât persoanele fizice să aibă posibilitatea să îşi achite obligaţiile către bugetele respective, potrivit convenţiei încheiate cu Ministerul Finanţelor Publice sau cu autorităţile administraţiei publice locale, după caz.

    Conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni va dispune unităţilor din subordine măsuri pentru ca veniturile bugetare încasate de către acestea, care privesc anul 2001, să fie virate în contul curent general al trezoreriei statului până în ziua de 28 decembrie 2001.

    II. Încheierea execuţiei bugetare la instituţiile publice

    2.1. Ordonatorii de credite şi conducătorii compartimentelor financiar-contabile răspund pentru asigurarea încheierii tuturor operaţiunilor financiare de încasări şi plati aferente anului 2001, la termenele prevăzute de reglementările în vigoare şi în prezentele norme metodologice.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.