c) declaraţia pe propria răspundere privind respectarea legislaţiei de protecţie a muncii, conform modelului prezentat în anexa nr. 2; d) copii de pe certificatele de conformitate ale echipamentelor tehnice folosite în zone cu pericol de explozie (după caz); e) dovada achitării tarifului pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al protecţiei muncii.
CAP. 3 Procedura de autorizare
ART. 4 În termen de 30 de zile de la înregistrarea cererii de autorizare inspectoratul teritorial de muncă va proceda astfel: a) va evalua conţinutul documentelor din dosarul solicitantului din punct de vedere al legislaţiei de protecţie a muncii; b) va controla la sediul solicitantului, în situaţia în care acesta desfăşoară activităţi prevăzute în codul CAEN, asigurarea condiţiilor minime necesare în vederea prevenirii accidentelor de muncă şi bolilor profesionale; c) va redacta procesul-verbal de control, propunand clar acordarea sau respingerea autorizării; d) după caz, va elibera autorizaţia de funcţionare din punct de vedere al protecţiei muncii, conform modelului prezentat în anexa nr. 3, sau va respinge cererea de autorizare şi va comunică în scris solicitantului decizia luată şi motivele pe care se întemeiază.
CAP. 4 Dispoziţii finale
ART. 5 (1) Autorizaţia de funcţionare din punct de vedere al protecţiei muncii este valabilă atât timp cat nu s-au modificat condiţiile iniţiale pentru care aceasta a fost eliberata.