Inapoi la Cautare

NORMĂ 169 /2001


privind modificarea şi completarea Normelor metodologice nr. 2.083/1997 pentru aplicarea Ordonanţei Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, cu modificările şi completările ulterioare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.04.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.04.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    Normele metodologice nr. 2.083/1997 pentru aplicarea Ordonanţei Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, cu modificările şi completările ulterioare, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 344 din 5 decembrie 1997, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 2 va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - Timbrele de alte valori emise rămân în circulaţie până la epuizarea stocului existent şi vor fi aplicate în continuare în număr corespunzător realizării valorii prevăzute la art. 3 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 32/1995 privind timbrul judiciar, cu modificările şi completările ulterioare."

    2. La articolul 18, alineatul 1 va avea următorul cuprins:

    "Veniturile încasate din vânzarea timbrului judiciar se vor folosi pentru buna funcţionare a judecătoriilor, tribunalelor, curţilor de apel, Curţii Supreme de Justiţie, a parchetelor de pe lângă aceste instanţe, a laboratoarelor de expertiza criminalistica, pentru administrarea justiţiei prin organul de specialitate al administraţiei publice centrale, pentru realizarea de noi emisiuni ale timbrului judiciar, pentru achiziţionarea de publicaţii şi lucrări de specialitate din ţara şi din străinătate, de sisteme moderne de informatizare şi aparatura specifică, pentru acordarea de stimulente magistraţilor, asimilatilor acestora şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti, parchetelor de pe lângă acestea, laboratoarelor de expertiza criminalistica şi Ministerului Justiţiei, precum şi pentru organizarea unor acţiuni cu caracter profesional (seminarii, conferinţe, cursuri, perfecţionare profesională) şi a unor acţiuni cu caracter social (asistenţa medicală, medicamente, proteze, ajutoare sociale, ajutoare de deces)."

    3. La articolul 18, după alineatul 1 se introduce un nou alineat, care devine alineatul 2, cu următorul cuprins:

    "De asemenea, din veniturile provenite din vânzarea timbrului judiciar se vor asigura sumele necesare pentru construirea şi cumpărarea de locuinţe de serviciu, pentru efectuarea cheltuielilor de protocol ale Ministerului Justiţiei, precum şi pentru plata specialiştilor şi a colaboratorilor externi care participa la elaborarea unor proiecte de coduri şi a altor acte normative importante pentru activitatea justiţiei. Sumele alocate pentru efectuarea acţiunilor de protocol se stabilesc, în funcţie de necesitaţi, prin ordin al ministrului justiţiei, fără a fi aplicabile limitele maxime prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 63/1994 privind actualizarea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile şi instituţiile publice."

    4. Alineatul 2 al articolului 18 devine alineatul 3.

    5. Articolul 19 va avea următorul cuprins:

    "Art. 19. - Sumele încasate din vânzarea timbrului judiciar în numerar, reprezentând venituri extrabugetare la dispoziţia Ministerului Justiţiei, se depun de instituţiile prevăzute la art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 32/1995, cu modificările şi completările ulterioare, cu foaie de varsamant, în contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor şi instituţiilor subordonate>>, deschis pe seama acestora la unităţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publică în raza cărora îşi au sediul fiscal.

    Unităţile autorizate sa vândă timbre fiscale pe bază de convenţie încheiată cu Ministerul Justiţiei vor vira sumele rezultate din vânzarea timbrului judiciar în contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor şi instituţiilor subordonate>>, deschis pe seama Ministerului Justiţiei la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publică a municipiului Bucureşti, la termenele stabilite în convenţie.

    Sumele colectate în contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor şi instituţiilor subordonate>> al instituţiilor prevăzute la art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 32/1995 se virează săptămânal de acestea în contul 50.03 <<Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor şi instituţiilor subordonate>>, deschis pe seama Ministerului Justiţiei la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publică a municipiului Bucureşti."

    6. La articolul 20, litera B a alineatului 1 va avea următorul cuprins:

    "B. Cheltuielile vor fi cuprinse la capitolul 51.03 <<Autorităţi publice>> pe structura economică, astfel:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.