Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2016


de certificare a centrelor de expertiză pentru boli rare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    (1) În vederea certificării, unităţile sanitare vor transmite în scris o cerere direcţiei de sănătate publică din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea, conform anexei nr. 1 la prezenta metodologie.

    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) este însoţită de fişa de autoevaluare întocmită de unitatea sanitară solicitantă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la prezenta metodologie.

    (3) Pentru spitalele din subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii, cererea prevăzută la alin. (1), precum şi fişa de autoevaluare conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 vor fi avizate de către reprezentantul legal al autorităţii ierarhic superioare.

    ART. 2

    Managerul spitalului solicitant este răspunzător de corectitudinea şi realitatea datelor înscrise în fişa de autoevaluare prevăzută la art. 1 alin. (2).

    ART. 3

    Ca urmare a analizei fişei de autoevaluare de către o comisie stabilită prin decizie a directorului executiv, direcţia de sănătate publică judeţeană din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea unitatea sanitară solicitantă, respectiv a municipiului Bucureşti, supune aprobării Ministerului Sănătăţii certificarea, în condiţiile prezentei metodologii, în termen de maximum 5 zile de la primirea cererii.

    ART. 4

    (1) În cazul în care nu sunt îndeplinite toate criteriile de certificare, direcţia de sănătate publică judeţeană notifică solicitantul cu privire la neconformităţile constatate şi acordă un termen de remediere de maximum 30 de zile, care este notificat solicitantului.

    (2) Dacă la reevaluarea centrului se constată că nu au fost remediate neconformităţile semnalate, se respinge certificarea.

    (3) Procedura de certificare se poate relua după remedierea neconformităţilor.

    ART. 5

    (1) Managerii spitalelor au obligaţia să anunţe direcţia de sănătate publică din aria administrativ-teritorială unde îşi desfăşoară activitatea despre modificarea oricăreia dintre condiţiile care au stat la baza certificării în condiţiile prezentei metodologii, printr-o notificare scrisă, în maximum 5 zile calendaristice de la data producerii modificării.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic