Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2013


privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare şi a nivelului stocului de gaze naturale pentru titularul licenţei de operare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 15.02.2013 și 16.03.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 15.02.2013 și 16.03.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    Prezenta metodologie are ca scop stabilirea modalităţii în care se determină anual nivelul:

    - stocului minim de gaze naturale, pentru titularii licenţei de furnizare a gazelor naturale care au în portofoliu clienţi finali;

    - stocului de gaze naturale, pentru titularul licenţei de operare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale, pe care aceştia au obligaţia să îl deţină în depozitele de înmagazinare subterană, la încheierea fazei de injecţie a ciclului de înmagazinare, astfel încât să fie asigurată siguranţa aprovizionării cu gaze naturale a clienţilor finali şi, respectiv, echilibrul fizic al Sistemului naţional de transport al gazelor naturale.

    ART. 2

    Prezenta metodologie se aplică titularilor licenţelor de furnizare a gazelor naturale care asigură aprovizionarea cu gaze naturale a clienţilor finali, titularilor licenţelor de operare a sistemelor de înmagazinare subterană a gazelor naturale şi titularului licenţei de operare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale.

    CAP. II

    Determinarea nivelului stocului minim de gaze naturale, aferent titularilor licenţelor de furnizare a gazelor naturale

    ART. 3

    (1) Pentru siguranţa aprovizionării cu gaze naturale a clienţilor finali, titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale au obligaţia de a deţine în nume propriu, în depozitele de înmagazinare subterană, la încheierea fazei de injecţie a ciclului de înmagazinare, un stoc minim de gaze naturale.

    (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în situaţia în care titularul licenţei de furnizare a gazelor naturale are încheiate contracte de achiziţie pentru cantităţi de gaze naturale înmagazinate de un alt titular al unei licenţe de furnizare, obligaţia acestuia se consideră îndeplinită, în condiţiile respectării prevederilor art. 9.

    (3) Pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor alin. (1), titularii licenţelor de operare a sistemelor de înmagazinare subterană a gazelor naturale au obligaţia de a asigura accesul, la depozitele de înmagazinare subterană, titularilor licenţelor de furnizare a gazelor naturale, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind accesul reglementat la depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale în vigoare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic