Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2010


de acordare a derogărilor pentru parametrii chimici, în conformitate cu prevederile art. 9 din Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.11.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.11.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1


    În sensul prezentei metodologii, următorii termeni se definesc astfel:

    a) derogare - aprobarea utilizării de apă destinată consumului uman care prezintă depăşiri ale valorilor concentraţiei maxime admise pentru parametrii chimici prevăzuţi în tabelul 2 din anexa nr. 1 la Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile, cu modificările şi completările ulterioare;

    b) Registrul naţional al derogărilor - lista afişată pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii şi care cuprinde derogările acordate;

    c) referat tehnic - documentul întocmit de direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în urma documentaţiei depuse de către producătorul de apă, care stă la baza procedurii de acordare a derogării;

    d) referat de evaluare - documentul eliberat de centrul regional de sănătate publică în urma analizei cererii producătorului sau distribuitorului de apă şi a referatului tehnic al direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;

    e) autorizaţie sanitară de funcţionare cu derogare documentul emis de direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, prin care se acordă autorizarea sanitară temporară pe perioada unei derogări.

    ART. 2


    (1) La cererea producătorului sau distribuitorului de apă care furnizează o apă a cărei calitate nu este conformă pentru unul sau mai mulţi parametrii chimici, direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti poate acorda prima derogare de la valorile parametrilor chimici stabiliţi în tabelul nr. 2 din anexa nr. 1 la Legea nr. 458/2002, cu modificările şi completările ulterioare, sau în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2) din acelaşi act normativ, pentru o perioadă de maximum 3 ani, cu condiţia ca o astfel de derogare să nu constituie un risc potenţial pentru sănătatea populaţiei rezidente şi numai în situaţia în care nu există nicio altă alternativă de aprovizionare cu apă potabilă a populaţiei.

    (2) Direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti va informa centrul regional de sănătate publică la care este arondată asupra derogării acordate, în vederea înscrierii acesteia în Registrul naţional al derogărilor.

    (3) Derogările nu se aplică parametrilor şi/sau localităţilor pentru care au fost acordate României perioade de tranziţie pentru implementarea prevederilor Directivei 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman, conform pct. 9 C, subpct. (5) din anexa VII la Tratatul dintre Regatul Belgiei, Republica Cehă, Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania, Republica Estonia, Republica Elenă, Regatul Spaniei, Republica Franceză, Irlanda, Republica Italiană, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungară, Republica Malta, Regatul Ţărilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonă, Republica Portugheză, Republica Slovenia, Republica Slovacă, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale Uniunii Europene) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republicii Bulgaria şi a României la Uniunea Europeană, semnat de România la Luxemburg la 25 aprilie 2005, ratificat prin Legea nr. 157/2005, dacă depăşirea concentraţiei maxime admise pentru parametrii chimici respectivi nu depăşeşte valorile şi perioadele de tranziţie acordate.

    ART. 3


    Producătorii/Distribuitorii de apă potabilă solicită direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti acordarea unei derogări, pe baza unei documentaţii care se depune în dublu exemplar şi care conţine o cerere-tip, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 şi un dosar cu următoarele documente:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.