Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2010


specială de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat - 2010, pentru absolvenţii din promoţiile anterioare anului 2010


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.01.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.01.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    I. Dispoziţii generale

    ART. 1


    (1) Absolvenţii învăţământului liceal din promoţiile anterioare anului 2010, indiferent de forma de învăţământ, care nu au susţinut sau nu au promovat examenul de bacalaureat, au dreptul să susţină examenul naţional de bacalaureat în anul 2010 în sesiunile speciale organizate conform anexei nr. 1 la ordin.

    (2) Absolvenţii învăţământului liceal din promoţiile anterioare anului 2010 care s-au înscris la examenul de bacalaureat 2010 în perioada 14-18 decembrie 2009 au dreptul, de asemenea, să susţină probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de bacalaureat în prima perioadă prevăzută în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi inovării, interimar, nr. 5.507/2009 privind aprobarea Calendarului examenului de bacalaureat - 2010, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat - 2010, precum şi a Atribuţiilor membrilor comisiilor de bacalaureat.

    (3) Fiecare absolvent din promoţiile anterioare anului 2010 poate participa la cel mult două sesiuni de bacalaureat în anul 2010.

    (4) Candidaţii menţionaţi la alin. (2), care au ales să susţină probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de bacalaureat în prima perioadă prevăzută în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi inovării, interimar, nr. 5.507/2009, nu mai au dreptul să le susţină în prima perioadă prevăzută în anexa nr. 1 la ordin.

    ART. 2


    (1) Candidaţii proveniţi din unităţile de învăţământ de stat şi din unităţile de învăţământ particular acreditate au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

    (2) Candidaţii proveniţi din unităţile de învăţământ particular autorizate să funcţioneze provizoriu vor susţine examenul de bacalaureat, cu taxă, în centrele de examen stabilite de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti.

    (3) Taxele de examen menţionate la alin. (1) şi (2) sunt cele stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (M.E.C.T.S.) pentru anul şcolar 2009-2010.

    ART. 3


    (1) Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.

    (2) Elevii care, în una dintre clasele a IX-a-a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către M.E.C.T.S. au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota maximă. Lista concursurilor/olimpiadelor şcolare internaţionale recunoscute de către M.E.C.T.S. se publică pe site-ul M.E.C.T.S. până la începerea sesiunii speciale de bacalaureat organizate pentru elevii din clasa a XII-a/a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic