Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2004


de utilizare a fondurilor de stimulare a personalului din autorităţile publice pentru protecţia mediului


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 07.06.2004 și 31.12.2004 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 07.06.2004 și 31.12.2004 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    (1) Fondurile de stimulare pentru personalul din activitatea de protecţie a mediului din aparatul propriu al Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, precum şi pentru personalul din autorităţile publice pentru protecţia mediului din subordinea acestuia se constituie lunar, prin utilizarea unui procent de 25% obţinut din încasarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, precum şi a unui procent de 25% din sumele provenite din amenzile aplicate în temeiul unei legi, ordonanţe sau hotărâri a Guvernului din domeniul protecţiei mediului, în conformitate cu prevederile Legii protecţiei mediului nr. 137/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Sumele corespunzătoare cotei de 25% din tarifele încasate pentru lucrări şi servicii prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice se virează de autorităţile publice pentru protecţia mediului, pe bază de ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OPHT), din contul 50.32 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat", în care sumele respective au fost colectate, în contul 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate". Această operaţiune se efectuează o dată cu virarea în contul de venituri ale bugetului de stat a sumelor aferente cotei de 75% din tarifele încasate pentru lucrări şi servicii prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice.

    (3) Sumele corespunzătoare cotei de 25% din tarifele pentru lucrări şi servicii prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, încasate în numerar prin casieriile autorităţilor publice pentru protecţia mediului, se depun cu foaie de vărsământ-chitanţă direct în contul 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschis la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului. Această operaţiune se efectuează în prima zi lucrătoare de la încasarea tarifelor pentru lucrări şi servicii prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, o dată cu virarea în contul de venituri ale bugetului de stat a sumelor aferente cotei de 75% din veniturile respective.

    (4) Sumele corespunzătoare cotei de 25% din amenzile aplicate în temeiul unei legi, ordonanţe sau hotărâri a Guvernului din domeniul protecţiei mediului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 137/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se virează de către contravenienţi, pe bază de ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OPHT), direct în contul 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschis pe numele autorităţilor publice pentru protecţia mediului, iar diferenţa de 75% se virează la bugetul de stat, pe bază de ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OPTH).

    (5) Amenzile aplicate în temeiul unei legi, ordonanţe sau hotărâri a Guvernului din domeniul protecţiei mediului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 137/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pot fi achitate în numerar, la unităţile Trezoreriei Statului în a căror rază îşi au sediul autorităţile publice de protecţie a mediului, pe bază de foi de vărsământ-chitanţă întocmite distinct pentru cota de 25% şi, respectiv, 75%, în conturile menţionate la alin. (4).

    (6) În procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenienţilor autorităţile publice pentru protecţia mediului vor înscrie distinct sumele corespunzătoare cotelor de 25% şi, respectiv, 75% din cuantumul amenzilor aplicate şi conturile în care se virează aceste sume.

    (7) Evidenţierea în contabilitate a fondurilor de stimulare se efectuează potrivit normelor stabilite de Ministerul Finanţelor Publice.

    (8) Cuantumul lunar al stimulentelor individuale poate fi de cel mult două salarii de bază lunare.

    (9) Stimulentele nu fac parte din salariul de bază, nu se suportă din fondul de salarii, iar asupra lor unitatea nu calculează contribuţii pentru asigurările sociale de stat, contribuţii pentru asigurările de şomaj şi nici contribuţii pentru asigurările sociale de sănătate.

    (10) Asupra stimulentelor primite personalul datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

    (11) Stimulentele individuale acordate sunt supuse impozitării, potrivit legii.

    (12) Sumele rămase neutilizate la sfârşitul lunii, respectiv al anului, se reportează lunar şi anual, urmând să fie utilizate în acelaşi scop.

    ART. 2

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.