Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2002


de monitorizare specială a instituţiilor de învăţământ superior - persoane juridice de drept privat şi de utilitate publică, înfiinţate prin legile nr. 237-242/2002, nr. 274/2002 şi nr. 275/2002


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.12.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.12.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    (1) Universitatea "George Bacovia" din Bacau - înfiinţată prin Legea nr. 237/2002, Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti - înfiinţată prin Legea nr. 238/2002, Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti - înfiinţată prin Legea nr. 239/2002, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad - înfiinţată prin Legea nr. 240/2002, Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucureşti - înfiinţată prin Legea nr. 241/2002, Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti - înfiinţată prin Legea nr. 242/2002, Universitatea Româno-Americana din Bucureşti - înfiinţată prin Legea nr. 274/2002 şi la Universitatea "Hyperion" din Bucureşti - înfiinţată prin Legea nr. 275/2002, care fac parte din sistemul naţional de învăţământ, sunt monitorizate special pe o perioadă de 3 ani.

    (2) Termenul de 3 ani curge pentru fiecare instituţie prevăzută la alin. (1) de la data intrării în vigoare a legii de înfiinţare.

    ART. 2

    (1) Monitorizarea specială vizează asigurarea respectării standardelor legale de calitate, specifice învăţământului superior, privind întreaga activitate didactica, de cercetare ştiinţifică, financiară, administrativă, de finalizare a studiilor, de eliberare a actelor de studii etc.

    (2) Monitorizarea specială este efectuată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării care, prin structurile de specialitate, comunică permanent cu instituţiile prevăzute la art. 1 alin. (1).

    ART. 3

    (1) În perioada de monitorizare specială instituţiile prevăzute la art. 1 alin. (1) au dreptul sa organizeze examene de finalizare a studiilor pentru propriii absolvenţi.

    (2) Comisiile pentru examenele de finalizare a studiilor au în componenta profesori universitari sau conferenţiari universitari de la instituţia de învăţământ organizatoare, precum şi din învăţământul superior de stat acreditat, în proporţie de cel puţin o treime la fiecare comisie, nominalizaţi cu acordul scris al instituţiilor implicate.

    (3) Instituţiile de învăţământ superior de stat care pot fi solicitate sa nominalizeze profesori universitari şi conferenţiari universitari sunt următoarele: Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Transilvania" din Braşov, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Academia Naţionala de Educaţie Fizica şi Sport din Bucureşti, Universitatea de Medicina şi Farmacie "Carol Davilla" din Bucureşti, Universitatea de Medicina şi Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, Universitatea de Medicina şi Farmacie din Targu Mures, Universitatea de Medicina şi Farmacie "Victor Babes" din Timişoara.

    (4) Profesorii universitari şi/sau conferentiarii universitari de la instituţiile de învăţământ superior de stat, care sunt membri ai comisiilor în cauza, au calitatea de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

    (5) Prevederile prezentului ordin se completează cu toate reglementările referitoare la desfăşurarea examenelor de finalizare a studiilor prevăzute în ordinul ministrului educaţiei şi cercetării privind cadrul general de organizare a examenelor de finalizare a studiilor în învăţământul superior, în vigoare.

    ART. 4

    În perioada de monitorizare specială instituţiile prevăzute la art. 1 alin. (1) pot organiza activităţi de învăţământ postuniversitar şi departamente pentru pregătirea personalului didactic, numai după aprobarea de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării a solicitărilor, în condiţiile legii.

                           -------
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.