Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2001


de funcţionare a comisiei pentru protecţia copilului


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 04.12.2001 și 31.12.2004 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 04.12.2001 și 31.12.2004 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    c) propune consiliului judeţean, respectiv consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, nominalizarea unei persoane ca membru al comisiei, dintre reprezentanţii organismelor private autorizate de comisie în condiţiile legii, care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului; poate fi propus ca membru în comisie numai reprezentantul organismului privat, care are studii superioare socioumane şi care nu desfăşoară activităţi în cadrul autorităţilor publice locale sau centrale; reprezentarea organismelor private autorizate va fi asigurata prin rotaţie pentru o perioadă de un an;

    d) întocmeşte proiectul de hotărâre privind înfiinţarea şi componenta comisiei, pe care îl supune aprobării consiliului judeţean, respectiv consiliului local al sectorului municipiului Bucureşti;

    e) verifica şi răspunde de îndeplinirea de către membrii comisiei a condiţiilor prevăzute la lit. a), b) şi c) şi propune consiliului judeţean, respectiv consiliului local al sectorului municipiului Bucureşti, modificarea componentei comisiei în cazul în care aceste condiţii nu sunt îndeplinite.

    ART. 6

    În cazul în care s-a decis plasamentul copilului în regim de urgenta, comisia competenţa sa hotărască menţinerea măsurii plasamentului în regim de urgenta sau, după caz, încredinţarea copilului este comisia din unitatea sau, după caz, din subdiviziunea administrativ-teritorială pe al carei teritoriu funcţionează serviciul public specializat pentru protecţia copilului, care a decis plasamentul în regim de urgenta.

    ART. 7

    (1) Comisia poate hotărî încredinţarea sau plasamentul copilului unei persoane, unei familii, unui serviciu public specializat pentru protecţia copilului sau unui organism privat autorizat, care are domiciliul sau, după caz, sediul pe teritoriul altei unităţi ori, după caz, al altei subdiviziuni administrativ-teritoriale decât cea în care funcţionează comisia, dacă interesul major al copilului aflat în dificultate o impune, cu avizul favorabil al comisiei din unitatea sau, după caz, din subdiviziunea administrativ-teritorială respectiva.

    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1) comisia competenţa sa ia hotărârea prezintă comisiei al carei aviz este cerut toate informaţiile pertinente pe care le deţine, referitoare la soluţionarea cauzei, precum şi motivul care impune luarea hotărârii propuse.

    (3) Comisia al carei aviz este cerut este obligată sa comunice celeilalte comisii hotărârea privind eliberarea avizului, în termen de 15 zile de la primirea solicitării şi a informaţiilor prevăzute la alin. (2). Respingerea solicitării de eliberare a avizului poate fi intemeiata numai pe protejarea interesului major al copilului.

    (4) În cazul nerespectării termenului prevăzut la alin. (3) avizul favorabil al comisiei este prezumat.

    (5) Dispoziţiile alin. (1)-(4) sunt aplicabile atât în cazul stabilirii unei măsuri de protecţie, cat şi în cazul înlocuirii măsurii stabilite.

    (6) Prevederile alin. (1)-(5) nu sunt aplicabile în cazul încredinţării copilului în vederea adopţiei.

    ART. 8

    (1) În exercitarea atribuţiilor referitoare la reevaluarea periodică şi la înlocuirea măsurilor de protecţie a copilului aflat în dificultate, ce au fost stabilite, comisia poate înlocui măsura plasamentului cu cea a încredinţării, dacă părinţii pun în pericol securitatea, dezvoltarea sau integritatea morala a copilului prin exercitarea în mod abuziv a drepturilor părinteşti sau prin neglijenţa grava în îndeplinirea obligaţiilor de părinte.

    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1) sunt aplicabile prevederile legale referitoare la obligaţiile comisiei şi la efectele hotărârii acesteia în cazul înlocuirii plasamentului în regim de urgenta cu măsura încredinţării.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.