Inapoi la Cautare

METODOLOGIE din /2001


privind schimbarea categoriei de folosinţa a terenurilor agricole


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 16.10.2001 și 04.12.2017 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 16.10.2001 și 04.12.2017 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Schimbarea categoriei de folosinţă a terenurilor arabile ale persoanelor juridice în alte categorii de folosinţă agricolă, în condiţiile prevăzute la art. 77 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, se poate face cu avizul direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi al oficiului de studii pedologice şi agrochimice judeţean.

    Schimbarea categoriei de folosinţă a terenurilor arabile, altele decât cele prevăzute la art. 77 din Legea nr. 18/1991, republicată, se va aproba de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu avizul prealabil al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi al oficiului de studii pedologice şi agrochimice judeţean.

    Documentaţiile de schimbare a categoriei de folosinţă a terenurilor agricole vor fi înaintate spre aprobare Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor de către oficiile de studii pedologice şi agrochimice judeţene şi vor cuprinde următoarele:

    1. adresa de inaintare;

    2. avizul direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi al oficiului de studii pedologice şi agrochimice judeţean pentru schimbarea categoriei de folosinţă a terenului, din care să rezulte: suprafaţa, categoria de folosinţă actuala şi cea propusă;

    3. tabel cuprinzând tarlalele, parcelele propuse pentru schimbarea categoriei de folosinţă, identificate prin numere cadastrale de tarla, parcela, şi suprafaţa, cu specificarea categoriei de folosinţă actuala;

    4. memoriu justificativ pentru schimbarea categoriei de folosinţă solicitate, întocmit de persoana juridică beneficiara;

    5. în cazul schimbării categoriei de folosinţă pomicola sau viticolă în alte categorii de folosinţă agricolă, acordul staţiunii de cercetare şi producţie pomicola sau viticolă teritoriale;

    6. în cazul schimbării categoriei de folosinţă pomicola, viticolă sau a plantaţiilor de hamei, situaţia financiar-contabila a investiţiei respective, cu evidentierea valorii rămase de amortizat şi a modului de recuperare a acesteia.

    Situaţia va fi întocmită de beneficiarul investiţiei, împreună cu comisia constituită din delegatul direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi din delegatul oficiului de studii pedologice şi agrochimice judeţean, delegatul institutului, staţiunii de cercetare şi producţie pomicola sau viticolă teritoriale, şi va fi însuşită - avizată de direcţia generală a finanţelor publice judeteana.

    De asemenea, documentaţia va conţine declaraţia pe propria răspundere din partea persoanei juridice solicitante ca plantatia respectiva nu este gajata pentru obţinerea de credite, nu este ipotecata, fiind libera de sarcini;

    7. extras din planul cadastral, cu evidentierea tarlalelor şi a parcelelor propuse pentru schimbarea categoriei de folosinţă;

    8. în cazul schimbării terenurilor agricole în categorii de folosinţă inferioare este obligatoriu să se prezinte documentaţia pedologica care să justifice aceasta solicitare, precum şi pretabilitatea terenurilor pentru alta categorie de folosinţă.

    Un exemplar al documentaţiei se va retine în arhiva oficiului de studii pedologice şi agrochimice judeţean.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.