Inapoi la Cautare

MEMORANDUM din /2016


între Guvernul României şi Banca Mondială cu privire la parteneriatul pentru modernizarea administraţiei publice şi sprijinirea reformelor structurale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.02.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.02.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    III. LIVRAREA SERVICIILOR DE CONSULTANŢĂ RAMBURSABILE

    13. Acordurile de servicii de consultanţă rambursabile care definesc sfera serviciilor furnizate de Banca Mondială vor fi încheiate şi semnate cu instituţia beneficiară, conform termenilor acordului model/standard SCR ataşat ca anexa 2. În scopul prezentului memorandum de înţelegere, beneficiarii sunt definiţi ca organisme publice din România, responsabile cu iniţierea sau care iniţiază şi implementează operaţiuni, care desfăşoară un proiect individual şi primesc fonduri de la fondurile europene structurale şi de investiţii şi care utilizează propriile resurse. Beneficiarul va fi contrapartea Băncii Mondiale din acordurile de servicii de consultanţă. Acordurile de servicii de consultanţă rambursabile vor intra în vigoare în momentul semnării acestora de către părţi, cu excepţia cazului în care se specifică altfel.

    IV. ÎNŢELEGERILE DINTRE PĂRŢI

    14. Guvernul României, reprezentat de ministrul fondurilor europene, va conduce activitatea de coordonare a sprijinului acordat de Banca Mondială în ceea ce priveşte serviciile de consultanţă rambursabile. Banca Mondială se angajează să colaboreze cu Guvernul în efortul de coordonare, să furnizeze orice informaţii necesare şi să fie disponibilă pentru şedinţele periodice de coordonare, toate acestea în legătură cu implementarea prezentului memorandum de înţelegere. Implementarea prezentului memorandum de înţelegere va fi monitorizată prin şedinţele de coordonare, care vor fi prezidate de ministrul fondurilor europene şi organizate din şase în şase luni, cu excepţia cazului în care una dintre părţi solicită o şedinţă ad-hoc pentru discutarea unei anumite probleme apărute în implementarea prezentului memorandum de înţelegere. Aceste şedinţe vor asigura coordonarea activităţilor şi vor favoriza sinergiile şi complementaritatea proiectelor şi/sau a iniţiativelor finanţate prin servicii similare de consultanţă rambursabile furnizate de alte instituţii financiare internaţionale eligibile. Banca Mondială va transmite un raport anual Ministerului Fondurilor Europene (nu mai târziu de sfârşitul lunii martie a fiecărui an, pe durata implementării prezentului memorandum de înţelegere), care va prezenta măsurile întreprinse, progresul înregistrat şi orice aspecte în legătură cu care se solicită intervenţia ministrului.

    15. Banca Mondială va furniza servicii de consultanţă conform termenilor acordurilor de servicii de consultanţă rambursabile semnate şi cu respectarea principiilor eficienţei, eficacităţii şi economicităţii. Orice achiziţie efectuată de Banca Mondială în scopul furnizării serviciilor se va efectua pe baza politicilor şi procedurilor proprii ale Băncii Mondiale.

    16. Pentru fiecare acord de servicii de consultanţă rambursabile, Banca Mondială, în conformitate cu politicile şi procedurile sale, va pune la dispoziţia Beneficiarului toate informaţiile şi întreaga documentaţie necesară pentru ca acesta să poată respecta toate cerinţele privind buna gestionare financiară în baza cerinţelor fondurilor europene structurale şi de investiţii cu privire la aceste SCR finanţate prin fondurile UE, conform prevederilor acordului respectiv de servicii de consultanţă (anexa 2).

    V. DURATĂ ŞI ÎNCETARE

    17. Prezentul memorandum va intra în vigoare în momentul semnării acestuia de ambele părţi şi, cu excepţia cazului în care părţile au prevăzut altfel, va înceta la 31 decembrie 2023.

    18. Părţile vor efectua o evaluare la jumătatea perioadei, nu mai târziu de anul 2019.

    19. Oricare dintre părţi poate rezilia în orice moment prezentul memorandum de înţelegere, cu un preaviz de trei luni transmis celeilalte părţi.

    20. Acordurile bilaterale SCR încheiate nu vor fi afectate de încetarea prezentului memorandum de înţelegere.

    VI. DIVERSE

    21. (i) Prezentul memorandum de înţelegere nu constituie un acord obligatoriu din punct de vedere juridic şi nu obligă Banca Mondială să furnizeze sprijin în legătură cu o anumită activitate sau un anumit proiect; (ii) nicio prevedere a acestui memorandum de înţelegere nu va fi interpretată în sensul creării unei societăţi în comun, a unei relaţii de agenţie sau a unui parteneriat legal între părţi; şi (iii) nicio prevedere a acestui memorandum de înţelegere nu se intenţionează a fi interpretată şi nu trebuie interpretată ca o renunţare la privilegiile şi imunităţile de care beneficiază fiecare parte sau membrii conducerii şi angajaţii acestora, privilegii şi imunităţi care sunt rezervate în mod expres prin prezentul.

    Drept mărturie a celor de mai sus, subsemnaţii, autorizaţi în mod legal în acest sens, au semnat prezentul memorandum.

    Încheiat la Bucureşti în data de 11 ianuarie 2016, în două exemplare originale, în limba engleză.

	

      Pentru Guvernul României, Pentru Banca Mondială,
        Carmen Aura Răducu, Elisabetta Capannelli,
    ministrul fondurilor europene manager de ţară

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.