Inapoi la Cautare

LEGE 97 /2020


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    b) achitării sumelor corespunzătoare cheltuielilor efectuate pentru inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi paza vehiculului;

    c) plăţii la zi a tarifului de parcare, în cazul vehiculelor ridicate din parcări;

    d) deţinerii inspecţiei tehnice periodice valabile pentru vehiculul respectiv."

    4. Articolul 9
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "
ART. 9

    (1) În cazul vehiculului abandonat, primarul, la propunerea agenţilor constatatori prevăzuţi la art. 3, îl somează pe proprietarul sau deţinătorul legal al acestuia, prin poştă şi/sau curierat rapid, prin scrisoare recomandată cu aviz de primire, ca în termen de 5 zile de la primire să ridice vehiculul aflat în locul special amenajat în care a fost depozitat conform art. 3 alin. (3).

    (2) În cazul în care procedura de comunicare nu este îndeplinită şi somaţia este restituită emitentului, agenţii constatatori prevăzuţi la art. 3 au obligaţia de a comunica documentul respectiv prin afişare la domiciliul sau sediul proprietarului ori al deţinătorului legal al vehiculului.

    (3) Procedura de comunicare a somaţiei se supune prevederilor de comunicare prevăzute de Codul de procedură civilă, respectiv în cazul citării ori comunicării actului de procedură efectuat prin poştă sau curierat rapid procedura se socoteşte îndeplinită la data semnării de către parte a confirmării de primire ori a consemnării, de către funcţionarul poştal sau de către curier a refuzului acesteia de a primi corespondenţa sa în cazuri excepţionale prevăzute la alin. (2) la data afişării la adresa de domiciliu."

    5. La articolul 10, alineatul (1)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "
ART. 10

    (1) Dacă, în termen de 10 zile de la data comunicării somaţiei, proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului abandonat nu răspunde somaţiei primite sau nu îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 7 alin. (1), vehiculul trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale de pe a cărei rază teritorială a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispoziţie a primarului şi, în funcţie de starea acestuia, urmează a fi valorificat prin vânzare, în condiţiile legii, sau predat unităţii de colectare şi valorificare a deşeurilor."

    6. La articolul 12, alineatul (1)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic