Inapoi la Cautare

LEGE 498 /2004


pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 53/2003 privind privatizarea Societăţii Comerciale "Tractorul UTB" - S.A. Braşov


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 21.11.2004 și 14.02.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 21.11.2004 și 14.02.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Parlamentul României adoptă prezenta lege.

    ARTICOL UNIC

    Se aprobă Ordonanţa Guvernului nr. 53 din 29 iulie 2003 privind privatizarea Societăţii Comerciale "Tractorul UTB" - S.A. Braşov, adoptată în temeiul prevederilor art. 1 pct. II.10 din Legea nr. 279/2003 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 584 din 15 august 2003, cu următoarele modificări şi completări:

    1. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - Prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, aprobată prin Legea nr. 44/1998, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, denumită în continuare A.V.A.S., este mandatată să vândă prin negociere directă, fără selecţie de oferte, pachetul de acţiuni deţinut de stat, inclusiv acţiunile provenite din conversia creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare şi transferate pe bază de protocol la A.P.A.P.S., precum şi acţiunile rezultate în urma conversiei în acţiuni a creanţelor prevăzute la art. 5, prin negociere directă, fără selecţie de oferte, la Societatea Comercială «Tractorul UTB» - S.A. Braşov, denumită în continuare societate, către investitorul strategic, firma LANDINI SPA, cu sediul în Via Matteotti 7 - Fabbrico (Re) Italia, şi orice firmă controlată de către aceasta, parte a grupului LANDINI."

    2. La articolul 3 alineatul (1), literele a)-c) vor avea următorul cuprins:

    "a) scutirea de la plată a obligaţiilor bugetare datorate şi neachitate la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor deţinute de stat, inclusiv a obligaţiilor bugetare din luna în care se realizează transferul dreptului de proprietate, în situaţia în care transferul are loc după data de 15 a lunii şi care au scadenţa ulterioară acestei date, reprezentând impozite, taxe, taxe vamale şi comision vamal, contribuţii, inclusiv contribuţiile individuale ale salariaţilor, impozite şi contribuţii aferente plăţilor compensatorii prevăzute de contractele colective de muncă şi/sau de acordurile cu salariaţii, inclusiv impozitele şi contribuţiile corespunzătoare plăţilor compensatorii ce urmează a fi plătite salariaţilor ulterior publicării legii de adoptare a prezentei ordonanţe, orice venituri extrabugetare ale autorităţilor şi instituţiilor publice, orice alte sume datorate bugetului general consolidat sau bugetelor fondurilor speciale, precum şi cele reprezentând totalitatea creanţelor proprii şi cele provenite din credite bugetare gestionate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, inclusiv contribuţiile angajatorului şi angajaţilor datorate Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate preluate de A.V.A.S., conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2003, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 557/2003. Perioadele pentru care obligaţiile sunt scutite la plată, conform prezentului articol, constituie stagiu de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj, respectiv în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, venitul brut luându-se în considerare la calculul punctajului lunar;

    b) scutirea de la plată a majorărilor de întârziere, a dobânzilor şi a penalităţilor de orice fel aferente obligaţiilor restante prevăzute la lit. a), indiferent dacă obligaţia principală a fost achitată sau este restantă la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor deţinute de stat, calculate până la data scutirii acestora;

    c) scutirea totală de la plată a tuturor obligaţiilor rezultate din creditele acordate de către Banca de Export-Import a României - EXIMBANK - S.A., denumită în continuare EXIMBANK - S.A., şi garantate de către A.V.A.S. pentru sumele datorate şi neachitate până în prezent, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/1999 privind unele măsuri pentru susţinerea programului de restructurare prin garantarea unui credit în favoarea Societăţii Comerciale «Tractorul UTB» - S.A. Braşov, aprobată cu modificări prin Legea nr. 194/2001, ale Hotărârii Guvernului nr. 501/1999 privind unele măsuri pentru susţinerea Programului de restructurare prin garantarea unor credite la Societatea Comercială «Roman» - S.A. Braşov, la Societatea Comercială «Tractorul UTB» - S.A. Braşov şi la Societatea Comercială «Sidex» - S.A. Galaţi, cu modificările ulterioare, şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2001 privind garantarea către Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului a unui credit acordat Societăţii Comerciale «Tractorul UTB» S.A. Braşov, aprobată prin Legea nr. 278/2001. Se scuteşte total la plată şi obligaţia societăţii către EXIMBANK - S.A. pentru sumele rămase de plată şi neexigibile, acestea urmând a fi achitate prin executarea de către EXIMBANK - S.A. a depozitului bancar colateral constituit de A.V.A.S., inclusiv dobânzi, majorări şi penalităţi aferente acestor credite;".

    3. La articolul 3, după alineatul (7) se introduce un alineat nou, alineatul (8), cu următorul cuprins:

    "(8) Se scutesc la plată dobânzile şi penalităţile de orice fel, calculate de la data transferului dreptului de proprietate până la data emiterii ordinului comun pentru acordarea înlesnirilor la plata creanţelor prevăzute în prezentul articol.

    Înlesnirile la plată prevăzute în prezentul articol se acordă prin ordin comun emis de creditorii care gestionează creanţele scutite de la plată."

    4. După articolul 6 se introduce un articol nou, articolul 6^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 6^1. - (1) Pentru achitarea sumelor cu titlu de plăţi compensatorii stipulate în contractul colectiv de muncă valabil pentru perioada 2001-2004, cuvenite foştilor salariaţi disponibilizaţi de societate în anul 2003, A.V.A.S. este autorizată să acorde societăţii un împrumut rambursabil, din veniturile obţinute, potrivit legii.

    (2) Împrumutul se acordă pe o perioadă de 5 ani, cu un termen de graţie de 12 luni şi o dobândă anuală de 5%. Restituirea împrumutului se efectuează prin plata unei rate lunare, la care se adaugă dobânda aferentă.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.