Parlamentul României adoptă prezenta lege.
ART. 1 (1) Ordinul Virtutea Aeronautică şi Medalia Virtutea Aeronautică cu însemne de pace şi de război, prevăzute la art. 8 lit. A şi B şi la
art. 9 lit. A pct. V şi lit. B pct. I din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, fac parte din categoria decoraţiilor pe domenii de activitate. (2) Ordinul Virtutea Aeronautică cu însemne de pace şi de război este asimilat în ierarhie, la grade egale, cu ordinele Virtutea Militară şi Virtutea Maritimă. (3) Medalia Virtutea Aeronautică cu însemn de pace este asimilată în ierarhie, la clase egale, cu medaliile cu însemne de pace Virtutea Militară şi Virtutea Maritimă. (4) Medalia Virtutea Aeronautică cu însemn de război este asimilată în ierarhie, la clase egale, cu medaliile cu însemne de război Barbaţie şi Credinţa şi Virtutea Maritimă.
ART. 2 (1) Ordinul Virtutea Aeronautică cu însemne de pace şi de război se prezintă: a) pentru militari, sub trei forme cu valoare ierarhică egală: însemnul, bareta şi rozeta; b) pentru personalul civil, sub două forme cu valoare ierarhică egală: însemnul şi rozeta. (2) Însemnul de pace al Ordinului Virtutea Aeronautică este o cruce confecţionata din argint, emailată albastru, având braţul vertical mai lung, în forma de floare de crin, iar braţul orizontal mai scurt, în forma unei aripi stilizate. (3) Însemnul de război al Ordinului Virtutea Aeronautică se distinge de însemnul de pace al Ordinului Virtutea Aeronautică prin aplicarea între braţele crucii a două spade încrucişate, cu vârfurile în sus. (4) Bareta Ordinului Virtutea Aeronautică cu însemn de război se distinge de bareta Ordinului Virtutea Aeronautică cu însemn de pace prin aplicarea pe panglica specifică a două spade încrucişate, cu vârfurile în sus.
ART. 3 Medalia Virtutea Aeronautică cu însemn de pace se prezintă: